BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarzani 'bağımsızlık' dedi----

Barzani 'bağımsızlık' dedi

Barzani 'bağımsızlık' dedi
11 Mart 2016 - 00:46 www.finansgundem.com

Mesud Barzani KDP kongresinde konuştu: Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, IKBY'de bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Erbil'de KDP'nin 19’uncu Kadro Eğitim Devresi'ndeki mezunları için düzenlenen törende konuşan Barzani, "Daha önce de belirtmiştim, eğer bu sefer kanımız dökülürse bağımsızlık için olacaktır. Bu yüzden bağımsızlık referandumunun gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

Bağımsızlığa karşı çıkan bazı kişilerin bölgede mevcut olmasına şaşırdığını belirten Barzani, "Ne İran’a gidip bir şey derim, ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız" şeklinde konuştu.

"Çatışmaların başında bazı bölgeleri kaybetmiş olmamız ölçüt değil"

DAEŞ ile savaşın bitmediğini, örgüt Musul’da olduğu sürece bunun Erbil ve Duhok için de tehdit oluşturduğunu vurgulayan Barzani, şunları kaydetti:

"Bütün dünya DAEŞ’i nasıl bozguna uğrattığımıza şahittir. Çatışmaların başında bazı bölgeleri kaybetmiş olmamız ölçüt değildir. Savaşta önemli olan zaferdir çünkü kaybettiğimiz bölgelerin hepsini Peşmerge Güçleri koalisyonun desteğiyle geri aldı.”

IKBY Başkanı Barzani, bölgenin içerisinde olduğu ekonomik krizi atlatacaklarını ve kendilerinden emin olduklarını belirterek, "Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile krizin çözümü için bir mekanizma oluşturacağız ve durum asla eskisi gibi olmayacak. Bu krizin asıl nedeni gereksiz yere yapılan kadrolaşmadır. Sanayi ve tarım alanlarında yeni iş imkanları yaratılacaktır" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)