BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarış Pınarı Harekatı'na hangi ülkeler karşı çıkıyor, kimler destek veriyor----

Barış Pınarı Harekatı'na hangi ülkeler karşı çıkıyor, kimler destek veriyor

Barış Pınarı Harekatı'na hangi ülkeler karşı çıkıyor, kimler destek veriyor
13 Ekim 2019 - 17:20 www.finansgundem.com

Barış Pınarı Harekatı devam ederken birçok ülke operasyona karşı çıktığını açıklarken, çok az ülke Ankara’ya açık destek verdi. Peki hangi ülkeler Türkiye’nin operasyonuna karşı çıktı, hangi ülkeler destek verdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi üyelerinden ABD, Rusya ve Çin’in “muğlak” pozisyonları Türkiye için önemli görülüyor. Bu ülkelerin operasyona açık olarak karşı olması durumunda BM’den Ankara karşıtı pozisyon gelebilirdi ancak böyle bir durum yaşanmadı.

Azerbaycan, Katar ve Pakistan Ankara’ya destek verirken Macaristan da Avrupa Birliği’nin Türkiye karşıtı ortak açıklama yapmasının önüne geçti. Ancak daha sonra ortak açıklamaya izin verdi. Macaristan yine de "Türkiye'nin topraklarındaki 4 milyon mülteciyi ülkelerine gönderme çabalarını destekliyoruz." açıklaması yaptı.

Katar hariç Arap Ligi üyesi devletler de Türkiye’nin operasyonuna karşı çıktı. ABD ve Rusya’nın pozisyonu muğlak. ABD Başkanı Donald Trump Türkiye’yi askeri olarak desteklemediğini ve operasyonun “kötü bir fikir” olduğunu söylemesine rağmen açıktan karşı olduğunu açıklamadı. Rusya da kesin bir taraftan almaktan kaçınırken IŞİD mensuplarının kontrol altında tutulmasına dikkat çekti.

AB yetkilileri Türkiye’den operasyonu durdurmasını isterken buna destek vermeyen Macaristan’ın yanı sıra İspanya’nın tutumu da muğlak kategorisinde değerlendiriliyor. AB ülkelerinden özellikle Fransa, Almanya ve Hollanda operasyona güçlü şekilde karşı çıkıyor.

Arap Ligi üyelerinden Filistin’in kınama kararına karşı çıkmaması da Türkiye’de tepkiyle karşılandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi üyelerinden Çin de Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaparken açık bir pozisyon almaktan kaçındı.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAFU05 Nisan 2020 16:01

    Filistine yazıklar olsun nankörlüğün bu kadarı fazla, artık Filistine destek olmanın gereği yoktur. Her defasında Turkiye karşıtı safta yerini alıyor. Birakin ne halleri varsa görsünler. Tarihte daha önce ne yaptıkları bellidir.

  • nuri zaim14 Ekim 2019 14:48

    Flistinin üzerine çizik çekelim dünyada bunları Türkiye kadar kollayan başka bir ülke yok buna arap devletleri dahil bunların bu nankörlüğü affedilir gibi değil

  • BÖRÜ14 Ekim 2019 00:00

    Ne kadar muz cumhuriyeti varsa karşı çıkıyor..boşverin ...biz işimize bakalım..

  • bay kus13 Ekim 2019 23:34

    Allah belanı versin filistin..somali kadar olamadınız.yazıklar olsun.size verdiğimiz emekler haram zıkkım olsun.

  • BÖRÜ13 Ekim 2019 23:33

    Kktc başındaki kişinin soyunu araştırmak lazım..seni o makama getiren kktc halkı ordan indirmesini de bilir..zavallı acınacak haldesin

  • BÖRÜ13 Ekim 2019 23:29

    Dünyada kutup ülkeler yeniden belirleniyor.. Pozisyonlarını belirliyorlar..Zavallı ülkeler ise yalakalık yaparak birilerine yaranmaya çalışıyor.sizler yok olmaya mahkum ülkelersiniz..bir arap baharı ile sizlerin dünyasını dengesini bozdular..biz ise müslüman sandığımız sizler için her platformda mücadele ettik..Yazık sizin insanlığınıza devlet adamlığınıza..ŞUNU BİLİN Kİ; BİZ BU YOLA ÇIKARKEN ALLAH BİZE YETER DEDİK ..siz zavallılara asla güvenerek iş yapmadık..

  • Börü 13 Ekim 2019 23:19

    Filistin....atalarınız topraklarını sattı, siz yalın ayak kaldınızda biz sizi ac susuz bırakmadık yazıklar olsun sizin insanlığınıza

  • İyibak13 Ekim 2019 21:58

    Türk'ün Türk'ten başka dostu yok diyenler. Azerbaycan dışında hangi Türk devletleri destek verdi. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ?  Bu arada 1955 te Israil'i Türk halkımı tanıdı, İnönü'mü? Satın alınmış Arap liderler için Kudüs'ten de islamdan da vazgeçecek değiliz. İlk önce KKTC yi halledelim. 

  • ...13 Ekim 2019 20:44

    ne bu Araplarla Kürtlerden çektiğimiz bunlar olmasa belkide dünyanın süper gücü olacağız, Irak'tan Suriye'den sağdan soldan kaçan başı sıkışan hep bizi buluyor sonuç elimizden geleni yapıyoruz destek veren birkaç ülke

  • Filistin halkı bunu protesto etmeli13 Ekim 2019 20:42

    Filistin halkından ve HAMASdan yönetimin aldığı kararı protesto etmelerini bekliyoruz!! Eğer buna sessiz kalırsanız yazık, yoksa siz cahiliye adeti olan Arap kavmiyetçiliği mi yapıyorsunuz?.

  • Gazze13 Ekim 2019 20:00

    Sen de burada kıçını yırt Gazze diye... Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.

  • Yılmaz13 Ekim 2019 18:26

    Demekki Filistin için kendimizi hırpalamanın anlamı yok iki dakkada kendi çıkarları için bizi satarkar atalarımız boşuna dememiş iyilikten maraz doğar zaten hep Araplardan darbe yedik şimdi yine

  • Ali13 Ekim 2019 18:00

    Ey Filistin Türkiye'nin sana yaptığı desteği kimse yapmamıştır bu zamana kadar karşılığı bu mu,