BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarış görüşmeleri suya düştü: Abramoviç’e yaptırım baskısı arttı!----

Barış görüşmeleri suya düştü: Abramoviç’e yaptırım baskısı arttı!

Barış görüşmeleri suya düştü: Abramoviç’e yaptırım baskısı arttı!
23 Nisan 2022 - 12:47 www.finansgundem.com

Avrupa’daki mal varlıklarının dondurulması nedeniyle zor günler geçiren Rus oligark Abramoviç’e ABD’de yaptırım baskısı büyüyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmelerinin kesintiye uğraması,Abramoviç’in büyük darbe almasına yol açabilir.

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali sonrasında AB'nin ve İngiltere'nin yaptırım listesine aldığı Rus milyarder Roman Abramoviç, ABD'de de yaptırım riskiyle karşı karşıya.

Avrupa'daki mal varlıklarının dondurulması nedeniyle zor günler geçiren Abramoviç, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmelerinde arabuluculuk rolü üstlenerek ABD'nin yaptırımlarından kaçınmayı başarmıştı.

Rus oligark, geçen ay sonunda İstanbul’da Rus ve Ukraynalı heyetler arkasında gerçekleşen görüşmelere de katılmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin de arabuluculuk faaliyetlerinden dolayı ABD Başkanı Joe Biden'a “Roman Abramoviç'e yaptırımı erteleyin” ricasında bulunduğu belirtilmişti.

KİEV ZİYARETİ SONUÇSUZ KALDI

Bloomberg'in haberine göre, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmeleri son dönemde kesintiye uğrarken ABD'de Abramoviç'e yaptırım uygulanması yönünde sesler de giderek yükseliyor. Abramoviç'in geçen hafta barış görüşmelerini canlandırmak için Kiev'e yaptığı ziyaretten sonuç çıkmamıştı. Rus oligark Kiev'de Ukrayna lideri Zelenskiy yerine yardımcısı Andrey Yermak'la görüşmüştü.

Rus ordusunun Kiev yakınlarındaki Bucha'da ve Mariupol'de sivilleri katlettiği iddiaları nedeniyle iki ülke arasındaki barış görüşmeleri son dönemde durma noktasına geldi. Ukrayna'daki kaynaklara göre Zelenskiy, son gelişmeler sonrasında barış görüşmelerinden anlamlı bir sonuç çıkacağına artık inanmıyor.

Bu durumdan en ağır darbeyi yiyecek isimlerden biri de, Roman Abramoviç olabilir. Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Beyaz Saray'daki üst düzey danışmanların Abramoviç'e yaptırım için baskıyı artırdığını ve bu konudaki planların da hazır olduğunu aktardı.

Rusya'nın en zengin isimlerinden biri olan ve Rus lider Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan oligarkın “gayrı resmi arabulucu” rolü tartışma yaratmıştı. Bazı kesimler, Abramoviç'in tek amacının kendi servetini kurtarmak olduğunu belirtmişti.

Abramoviç gündemden düşmüyor: 750 bin TL’lik yemek siparişi!

 

Yaptırım mağduru Rus milyarder Abramoviç para için yalvardı!

 

Tarihi görüşmeye Roman Abramoviç de katılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)