BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Barış gelirse oyu yüzde 70'e çıkar"----

"Barış gelirse oyu yüzde 70'e çıkar"

Barış gelirse oyu yüzde 70'e çıkar
24 Mart 2013 - 14:16 www.finansgundem.com

Time dergisi, Öcalan'ın mesajını irdelediği geniş haberinde önemli değerlendirmelerde bulundu

Abdullah Öcalan'ın geçen hafta açıklanan mesajı, Time dergisinin de değerlendirmelerine konu oldu. Öcalan'ın mesajından sonra "en zor kısmın, anlaşmanın ta kendisi veya içine nelerin konulacağını kararlaştırmak olacağı" uyarısında bulunan Time, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Öcalan'ın "kişisel iddialarının" de ek faktör olabileceği yorumunu yaptı. Dergi, Erdoğan'ın "daha fazla güç", Öcalan'ın "özgürlük" istediğini öne sürdü ve "Öcalan'a özgürlük, kırılması daha zor bir ceviz olabilir" ifadesini kullandı.
Nevruz Günü kutlamalarını ve Öcalan'ın mesajını Hakkâri'den izleyen Time dergisi, Öcalan'ın silahları susması ve PKK'lıların Türkiye'den çekilmesi yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği temel unsuru dile getirdiği, ancak aynı zamanda "bir anlaşmaya kadar silahsızlanmayacağız" mesajıyla PKK'ya da arzuladığını verdiği iddialarını aktardı.
Bunun ardından "en zor kısmın, yani anlaşmanın ta kendisi veya içine nelerin konulacağını kararlaştırmak olacağı" uyarısında bulunan Time'a konuşan tanınmış gazeteci yazar Aliza Marcus da, PKK'nın askeri liderliğinin, Öcalan'dan daha "şahin" olduğunu öne sürdü. Aliza Marcus bu grubun sadece Türk güvenlik güçlerinin askeri operasyonlarına tamamen son verilmesini değil, aynı zamanda parlamentonun hızla hareket ederek anayasayı değiştirmesini beklediğini kaydetti.
Erdoğan ve Öcalan'ın "kişisel iddiaları"
Time dergisi, geniş haberinin bir bölümünde de Erdoğan ve Öcalan'ın kişisel "iddiaları"na dikkat çekerek şu savları dile getirdi:
"Kürtlerin kahramanıyla Türkiye'nin onyılların en güçlü Başbakanının ağırlıklarını görüşmelerin arkasına koymuş olmaları, kilit bir unsur olabilir ama aynı zamanda gelecekteki bir sorunun da habercisi olabilir. Erdoğan ve Öcalan sürece ne kadar dâhil olurlarsa, sürecin rotası da kendi kişisel iddialarına o kadar bağlı olabilir, yani biri için daha fazla güç, diğeri için ise özgürlük."
"Sinyaller var"
Time dergisi "Şimdiden, Erdoğan'ın barış ve Kürtler için daha çok reform olasılılıklarını, Türkiye'ye ABD benzeri bir başkanlık sistemi sağlayacak yeni bir anayasaya BDP'nin desteğini kazanmak için kullandığına ilişkin sinyaller var" yorumunu da yaptı.
"Barış gelirse Erdoğan'ın oyu yüzde 70'e çıkar"
Bu çerçevede Time, Güneydoğu'ya barış gelirse Erdoğan'ın istediğini elde edeceğini söyleyen, Hakkari'deki Kürt bir dükkan sahibinin, "Bugün Başbakanın oyu, yüzde 50 veya biraz üstünde olabilir. Başarılı olursa, Kürtleri yanında bulur. Onun için oy kullanacağız, hepimiz ve ona yüzde 70'ini vereceğiz" yönündeki sözlerini de yansıttı.
Bunun ardından "Öcalan'a özgürlük ise, kırılması daha zor bir ceviz olabilir" diyen Time, "Hükümet dahil, Türklerin çoğu bunu duymak istemiyor. Kürtler ise, en azından BDP'ye yakın olanlar, bunu olmazsa olmaz bir koşul haline getirebilirler. Kendisi için özgürlüğün barış sürecini başlamadan önce bile batırabileceğini bilen Öcalan ise şimdilik akıllıca bu konuya değinmekten kaçınıyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)