BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarclays'tan Türkiye ekonomisi yorumu----

Barclays'tan Türkiye ekonomisi yorumu

Barclays'tan Türkiye ekonomisi yorumu
04 Eylül 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Daha önce Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 1,2'den yüzde 2,9'a çıkaran Barclays'a göre 'Aktif politika desteği' Türkiye ve Rusya'ya ekonomi alanında yarar sağlayacak.

Barclays Plc analistleri, "aktif politika desteğinin" büyümeyi desteklemeye yardımcı olduğu Türkiye ve Rusya'nın ekonomik görünümü konusunda daha iyimser.

Brahim Razgallah ve Zalina Alborova'nın da aralarında bulunduğu analistler tarafından hazırlanan bir rapora göre, İngiliz bankası Türkiye'nin gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYH) için 2023 yılı tahminini daha önce %1.2'den %2.9'a yükseltti. Barclays, Rusya için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini %1.7'ye yükseltti.

Analistler, Türkiye için iyileşmenin "2023'ün ilk yarısında esas olarak seçimle ilgili politikalar ve seçim sonrası ortamda beklentilerine kıyasla daha sınırlı politika sıkılaştırması nedeniyle daha güçlü büyüme performansını" takip ettiğini söyledi.

Bankanın ekonomistleri, "gelecek yıl için de benzer bir politika duruşu" öngördükleri için, Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini de "riskler bu yıl yukarı yönlü, 2024'te ise aşağı yönlü olacak şekilde" %0.5'ten %1.6'ya revize
etti.

Barclays analistlerine göre Rusya'da mali teşvikler ve kredi büyümesi "büyük ölçüde iç talep kaynaklı beklenenden hızlı bir ekonomik toparlanmaya" yol açıyor.

Barclays Türk bankalarını önerdi

 

Türk ekonomisi büyümede zirveye oynuyor

 

‘Ekonomi Doktoru’ Hikmet Baydar, Türk ekonomisinin nabzını tuttu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)