BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays müşterilerine kötü muamelenin bedelini ağır ödedi----

Barclays müşterilerine kötü muamelenin bedelini ağır ödedi

Barclays müşterilerine kötü muamelenin bedelini ağır ödedi
16 Aralık 2020 - 18:10 www.finansgundem.com

Dev İngiliz bankası Barclays borçlu müşterilerine adil davranmadığı gerekçesiyle FCA tarafından 26 milyon sterlin cezaya çarptırıldı. FCA’den gelen açıklamada bu cezanın pandemi sürecindeki bankalara bir mesaj niteliği taşıdığı da belirtildi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) Barclays’i finansal açıdan zor durumdaki müşterilerine “kötü muamelede” bulunduğu için 26 milyon sterlin para cezasına çarptırdı.

15 Aralık'ta yapılan açıklamada FCA, bankanın Nisan 2014 ile Aralık 2018 arasında borçlu olan müşterilerine "kötü" davrandığını tespit ettiğini belirtti.

FCA dev İngiliz bankasının bazı perakende ve küçük işletme müşterilerine adil davranmakta ve nitelik, yetenek ve titizlik bakamından gerekli hizmeti sunmakta başarısız olduğunu belirtti. Piyasa denetim organından yapılan açıklamada borçlu müşterilerinde iletişim politikalarını izlemedikleri ve borçların nedenlerini anlamak için müşterilerle “uygun konuşmaların” gerçekleştirilmesinin başarılamadığına dikkat çekildi.

FCA bankanın müşterilerin durumlarını düzgün bir şekilde anlamadığını bu sebeple de ödenemez ya da sürdürülemez çözümler sunduğunu açıklamasına ekledi.

Ancak piyasa düzenleyicisi yaptığı açıklamada, dev bankanın davranışlarından etkilenen müşterilerinde "proaktif bir şekilde" yeniden planlamaya gittiğini ve 2017 yılından bu yana en az bir buçuk milyon müşteri hesabına 273 milyon sterlinden fazla ödeme yaptığını belirtti.

Bildiride, bankanın bulgulara itiraz etmediği ve sorunu çözmeyi kabul etmesiyle birlikte 37,2 milyon sterlinlik para cezasında %30'luk bir indirime yol açtığı belirtildi.

FCA Yaptırım ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Mark Steward yaptığı açıklamada, "Firmalar, tüketici kredisi müşterilerine, kendilerini borç içinde buldukları dönemler de dahil olmak üzere adil davranmalı. Adalesiz muameleye veya firma sistemlerinin müşterilerini haksız durumda bırakmaları riskine karşı harekete geçmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Londra finans firmaları piyasa düzenleyicileri tarafından pandemi süresince herkese uyacak tek bir kalıpla yaklaşmama konusunda uyarıyor. Steward açıklamasında, “Söz konusu dava pandemi öncesine dayansa da korona virüsün etkileri hane halkında gelirlerini ve bütçelerinde etkisini hissettirmeye devam ederken bu mesaj özelikle önem taşıyor” dedi.

Barclays sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Barclays sorumluluk sahibi bir banka ve müşterilerimiz için iyi sonuçlar elde etmeye çalışıyoruz. Sorun ilk tespit edildiği andan itibaren, müşteri süreçlerimizde, sistemlerimizde, işlemlerimizde ve meslektaşlarımızın eğitiminde bu sorunları düzeltmek için bir dizi değişiklik uyguladık ve etkilenen müşterilerin büyük çoğunluğuyla temasa geçildi. Bu müşterilerden, sahip olmamız gereken hizmet düzeyini sağlamadığımız için özür dileriz" sözlerini kaydetti.

Deutsche Bank’a 740 milyon euroluk tazminat davası

 

Avrupa ekonomisinde ödemelerin geleceği

 

İşte dünyayı kurtaracak kripto para fikri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)