BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaran Korkmaz ABD’ye 86 milyon dolar kaçırmış----

Baran Korkmaz ABD’ye 86 milyon dolar kaçırmış

Baran Korkmaz ABD’ye 86 milyon dolar kaçırmış
14 Mayıs 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki 'mal varlığı değerini aklama' soruşturması tamamlanarak, iddianame hazırlandı. İddianamede Korkmaz'ın para trafiği anlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve KOM Daire Başkanlığı, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin birlikte yürüttüğü kara para soruşturması sonuncu hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu.

İddianamede, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) “suçtan zarar gören”, Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte 10 kişi “şüpheli” olarak yer aldı.

İddianamede, MASAK tarafından 28 Eylül 2020 tarihinde savcılığa analiz raporu gönderildiği, raporda şüphelilerden Sezgin Baran Korkmaz’ın çevresinde bulunan şahıslarla ortak hareket ederek, ABD’deki irtibatları sayesinde elde ettikleri haksız kazançları çok sayıda banka işlemiyle kurmuş oldukları veya yetkilisi oldukları şirket hesaplarına aktardıkları ileri sürüldü.

SBK Holding Anonim Şirketi, Blane Teknoloji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Isanne SARL ve Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketleri de “malen sorumlu” olarak gösterildi.

Gerçek faydalanan isim

Yapılan para transferi işlerine de iddianamede yer verildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz için iddianamede şu ifadeler yer aldı:

“Kom Daire Başkanlığı’nca tanzim edilen 28/12/2020 tarihli Araştırma Raporuna göre; araştırma konusu şirketlerdeki ortaklık yapısı, yönetim kurullarında sık sık yaşanan değişiklikler, şirketlerdeki hisse devirleri ile şüpheli Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisi ile akrabalık, çalışan kaydı, şirket ortağı, yönetim kurulu üyesi vb. sıfatlarda görev almalarının, şahısların ekonomik durumları ile bağdaşmayan hayatın olağan akışına aykırı Havale/EFT/Swift yapmalarından ‘gerçek faydalanan’ kişinin şüpheli Sezgin Baran Korkmaz olduğu tespit edilmiştir.”

Gayrimeşru kaynağı gizlemek için para trafiği 

MASAK Başkanlığı tarafından hazırlanan Aklama İncelemesi Raporu’nda yer alan tespitlere göre Sezgin Baran Korkmaz’ın, yüzde 100 hissesine sahip olduğu SBK Holding aracılığıyla 2013 – 2016 yılları arasında 46 milyon 608 bin doları, Lüksemburg’da kurmuş olduğu ISANNE SARL şirketi ve SBK Holding’in alt şirketlerinden olan Biofarma ilaç Sanayi A.Ş. vasıtasıyla da 2015 – 2016 yılları arasında 40 milyon dolarlık haksız kazancı ABD’de bulunan Bank Of America’daki hesabına gönderdiği tespit edildi.

Korkmaz’ın 6 milyon doları da zincir şeklinde ilerleyen işlemlerle, gayrimeşru kaynağını gizlemek ve meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak amacıyla akladığı öne sürüldü.

7 buçuk yıl hapis istendi 

İddianamede, Sezgin Baran Korkmaz hakkında “Suçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İhracatta konteyner krizi

 

Faiz artırım süreci ne zaman başlar?

 

Petrol şirketleri fidye ödedi

 

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yucel17 Mayıs 2021 02:35

    ulen sende ayrı bır hırsızsın karsın yüz karası 

  • Yıldız15 Mayıs 2021 01:29

    Ulan 300 lira para eft yapsak açıklama yapıyoruz.Bu kadar büyük paralar nasıl sorgulanmaz.Sistemde bunlara yardım edenmi var.

  • Sfr14 Mayıs 2021 21:40

    Çiftlik banktan sonra bıraktım takibi...

  • fenasi14 Mayıs 2021 19:44

    iyi yapmissin hain rulo yap sok bir taraflarina

  • Mustafa14 Mayıs 2021 18:26

    Ülkede basibosluk var yönetim eksikliği var yiyorsa Almanya'dan 20 bin Euro çıkar Yönetim sıkıntılı

  • EKRİST14 Mayıs 2021 15:34

    Malesef adalet sistemimiz o kadar bozuk ki.çalışana kadar atı alan üsküdarı geçiyor.malesef adalet gariban ve fakirlere gelince tıkır tıkır ve o kadarhızlı işliyor konu  dolandırıcı hırsız devleti kanın emenler çalanlar çırpanlara gelince adalet malesef neden hızlı işlemiyor.vatandaş olarak  artık bıktık.iktidarı ve muhalefeti de aynı hepsi makam ve rant peşindeler hiç bir beklentimde onlarda yoktur.

  • vatandaş 14 Mayıs 2021 15:16

    kızıyosunuz ama adam çok güzel sırıtıyor şimdi allahı var ,size az bile demek istiyor bakışlarıyla zavallım mağdur

  • Ali 14 Mayıs 2021 14:05

    Ayakkabı boyacığından....yersen...

  • Numan hayreteder14 Mayıs 2021 13:13

    Ne garip bir anlayış ne garip bir ceza gerçi oda uygulanmazda hırsızlar yurt dışına ABD ye fetoye para aktaranlar iş insanı olarak adlandırılıyor 86 milyon doları kaçırmış cezası 3 yıl en fazlası yedi yıkmış ne ceza oda verilirse sevsinler böyle anlayisida adaletine.

  • Mg14 Mayıs 2021 12:41

    Vuran vurana, seyredenler kepazesiniz!!!

  • Murat14 Mayıs 2021 12:41

    Bu ülkede , bu ülkenin vatandaşı olup da, bu ülke insanına mal satarak kazanan birinin helal bile olsa servetini dışarıya kaçırmasını affedemem, nazarımda gemiyi delip de terkeden fareden farksızdır...haramsa zaten hırsızlık