BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFaiz artırım süreci ne zaman başlar?----

Faiz artırım süreci ne zaman başlar?

Faiz artırım süreci ne zaman başlar?
14 Mayıs 2021 - 09:45 www.finansgundem.com

Yüksek gelen enflasyon rakamı faiz artırımlarının daha erken gündeme gelebileceği beklentisine neden oldu. Peki Fed yönetimi bu konuda ne düşünüyor?

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Fed'in ultra gevşek para politikasının değiştirmeyi değerlendirmeye başlamadan önce, zayıf istihdam artışına ve yüksek enflasyona işaret eden son verilerin daha birkaç ay devam ettiklerini görmesi gerektiğini söyledi.

Nisan ayında 12 aylık enflasyonun yüzde 4,2'ye yükselmesini geçici bir hareket olarak değerlendiren Waller, arzdaki darboğazların hafiflemesi ve tüketicilerin pandemi sürecindeki devlet yardımlarından sağladıkları tasarruf fazlalarını harcamaya başlamaları ile birlikte enflasyondaki yükselişin geçici olduğunun kanıtlanacağını savundu.

Enflasyonun gelecek 2 yılda Fed'in yüzde 2 hedefinin üzerinde, yüzde 2,25 ile 2,5 arasında olmasını beklediğini belirten Waller, bunun Fed'in bir dönem için yüksek enflaylona imkan verme çabalarına paralel bir durum olacağını vurguladı. Ancak Waller, enflasyonun her ay yüzde 4'ün üzerinde gelmesi halinde bunun kendisinin çok endişelendireceğini de belirtti.

EKONOMİ NORMALE DÖNÜYOR

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de GSYH'nın Haziran sonunda yeni bir zirveye ulaşacağını ve geçtiğimiz yıl ortaya konan öngörülerden çok daha önce pandemi öncesi tepe noktasına döneceğini savundu.

ABD'de politika yapıcıların uyguladıkları hanehalkını korumaya yönelik mali stratejinin ilk anda umulanın oldukça ötesinde başarılı olduğunu belirten Bullard, milli gelirin trend oranının üzerinde bir büyümeye hazır olduğunu vurguladı.


ABD MİLLİ GELİRİ 19 TRİLYON DOLAR

GSYH'nın 2019 sonunda 19,2 trilyon dolara ulaştığını ve 2020 yılında yaşanan gerilemenin ardından 2021 yılının ilk 3 ayında tekrar yıllık bazda 19 trilyon dolar seviyesine geri geldiğine işaret eden Bullard, "ABD ekonomisi şimdi döngünün büyüme aşamasına giriyor" diye konuştu.

Bullard ayrıca, ABD Hastalık Kontrol Merkezi'nin ticaretin normale dönmeye başlamasının güvenliği olduğuna dair inancı artıracak şekilde maske kullanım zorunlugunu gevşetmesinin ABD ekonomisinde büyümeyi artıracağını savundu. Bullard, "CDC'nin kararı çok güçlü büyüme için bir reçete gibi" diye konuştu.

ABD Hastalık Kontral Merkezi, COVID-19'a karşı aşılanmış olanların açık veya kapalı alanlarda maske takmaları, sosyal mesafe kurallarına uymaları zorunluluğu olmadığını duyurmuştu.

Amazon 75 bin yeni personel alacak

 

ABD'de Binance'e soruşturma açıldı

 

Petrol şirketleri fidye ödedi

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ne İş14 Mayıs 2021 16:54

    ABD saldırıyor faiz lobisi; İsrail saldırıyor dolar lobisi haber yapıyor ayağına yorum yapıp beklenti yükseltiyor. Ne iş?

  • Fiyatladım bile14 Mayıs 2021 16:49

    Enflasyon olmuş %4 adamlar geçici diyerek oyalıyor.. Artan fiyatlar inmezse kalıcıdır. Fed Başkanını değiştirmeyi düşünürlerse, faizi 475 bp artıracak tecrübeli kişiler var.. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Okie Dokie14 Mayıs 2021 16:40

    Şahap bunlar ne diyor? FED diyor, faiz arttıracak diyor? Ah Şahap ahhhhh. Faizleri bir indiremedin gitti :)

  • Sfr14 Mayıs 2021 11:39

    Ekim bilemedin kasım en geç aralık ta başlar,

  • 2022-2023 no good 14 Mayıs 2021 10:48

    Usa da reel enflasyon halkı ilgilendiren  basket ürünlerinde 7-8 bandında ve daha da artacak  ancak otoriteler yarısını bile anons etmiyor. Fed 2022 ilk yarısında tahvil alımını kısmaya başlayacak ve 2022 yıl sonu faiz artışı başlayacak. Fed başkanı değişecek. Çünkü halkın bir bölümünde enflasyon reel gelir kaybı nedeniyle huzur kalmayacak. Dünyada dolardan kaçış faizlerinde çok artış ve faiz portföylerinde fonlarda büyük batışlar olacak. 

  • Erol g.14 Mayıs 2021 10:03

    FED FAİZLERİ ARTTIRMA KARARI ALDIĞINDA DOLAR DEĞERLENME SÜRECİNE BAŞLAR HER ARTISTA DAHA DA DEĞERLENİR BİZDE DÖVİZ STOĞU OLMADIĞINDAN DIŞ TİCARET AÇIĞI DA VERDİĞİMİZDEN IŞİMİZ ÇOK ZOR

  • ZEYREK ZEMHERİ14 Mayıs 2021 15:40

    Bence tam tersi olur.dünya ekonomisi durgunla girer bizim fabrikalarda dolar bazında talep olmadığından hammede ve diğer kalemleri almayacağı için dolar talebi azalalır.Bizde önemli olan Turist gelmesi ülkeye ve petrol talebinin kendimiz edinebilir isek cari açık falan olmaz.