BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankia belini doğrultamadı----

Bankia belini doğrultamadı

Bankia belini doğrultamadı
25 Mart 2013 - 08:31 www.finansgundem.com

Bankia'nın yapılanması hissedarlar ve tahvil sahiplerine zarar getirecek

İspanya'nın kurtarma fonu tarafından cuma günü yapılan açıklamaya göre İspanyol bankası Bankia SA'nın yeniden yapılandırılması sürecinde bankanın hissedarları ve banka tahvillerini taşıyan alacaklılar varlıklarının bir kısmını kaybedecek.
AB'nin finanse ettiği İspanya'nın bankacılık sektörünü temizlemeye yönelik sıkı düzenlemelere göre ispanyanın bana kurtarma fonu FROB, bankalara fon aktarmadan önce bu bankalarda yatırımları olanları ağır zararları kabul etmeye zorluyor.
Buna göre Bankia hisselerinin nominal değerleri 2 eurodan 1 sente düşürülecek, tercihli hisselerin nominal değerleri ve teminatlı borçların değeri 6 milyar 911 milyon eurodan 4 milyar 841 milyon euroya düşürülecek.
Banka'nın yeniden sermayelendirilmesi için 4 milyar 841 milyon euro değerindeki tercihli hisse sıradan hisseye dönüşecek ve FROB, bankaya 10.7 milyar euro sermaye aktaracak. Bankia hissedarları bankadaki varlıklarını yüzde 1'in daha altına düşürmüş olacaklar.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)