BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların kırılmalarına izin verilmemeli----

Bankaların kırılmalarına izin verilmemeli

Bankaların kırılmalarına izin verilmemeli
11 Temmuz 2014 - 08:04 www.finansgundem.com

Fed'in yeni iki numaralı ismi bankalar için ek sermaye zorunluluğuna destek verdi

Federal Reserve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer dün yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın kriz sonrası düzenlemelere yönelik ajandasına destek verdi. Fischer Fed'in stres testleri programını övdü ve büyük bankaların zararları karşılamak üzere daha fazla sermaye tutması için getirilecek zorunluluğa destek verdi.

Başkan yardımcısı Fed'in ABD'deki büyük bankaları uluslarası düzenleyici otoriteler tarafından belirlenen sınırların üzerinde sermaye bulundurmaya zorlamasının uygun olabileceğini dile getirdi.

Fischer sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD, finansal sistemini güçlendirme konusunda önemli bir mesafe kat etti ve gelecek dönemlerde bir finansal kriz yaşanması olasılığını önemli ölçüde düşürdü."

BANKALARIN KIRILMALARINA İZİN VERİLMEMELİ

Stanley Fischer, bankalarda kırılmalara engel olunması gerektiğini regülatörlerin finansal istikrar için yetki alması gerektiğini dil getirdi.

Ekonomik araştırmalar Bürosunda konuşma yapan Fischer, büyük bankaların batışlarına en engel olunması gerektiğini hükümetin finans sistemindeki batışların önüne geçmesi gerektiğini savundu.

Büyük bankalarının batışının çok karışık süreçleri beraberinde getireceğini kaydeden Fischer, sonrasında atılacak adımlarında sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Citigroup’un eski başkan yardımcısı Stanley Fischer, atılan pek çok adım olmasına karşın hala batmak için çok büyük banka sorunun da devam ettiğine dikkat çekti. Finansal İstikrar Gözetim Konseyinin (FSOC) yetkilerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Fischer, FSOC’nin Dodd Frank bankacılık reformuna göre koordine edilmesi gerektiğini savundu. İngiltere’deki regülasyon sisteminin aksine  FSOC’nun yasal güce sahip olmadığını dile getirdi.

Fischer makro ihtiyati tedbirlerin daha etkin şekilde gündeme alınması gerektiğini kaydeden Fischer, politika yapıcıları mevcut araçları kullanırken dikkatli olmaları gerektiğine de vurgu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)