BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların işi zor----

Bankaların işi zor

Bankaların işi zor
08 Mart 2013 - 12:44 www.finansgundem.com

Siyasi çıkmazın borçlanma maliyetlerini tehdit ettiği İtalya'nın en büyük 2 bankasındaki kötü krediler artıyor

İtalya'daki siyasi çıkmazın ülkenin borçlanma maliyetini yükselmek, ekonomik daralmayı derinleştirmek ve kötü kredileri artırmakla tehdit etmesiyle İtalya'nın en büyük 2 bankası UniCredit SpA ve Intesa Sanpaolo SpA kârlarını artırmakta sıkıntı çekebilir.
Avrupa'nın en büyük 3. ekonomisinde geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerin İtalya'nın en büyük siyasi partilerini siyasi düğümle karşı karşıya getirmesinin ardından İtalya'nın 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 0.44 arttı ve ülkenin finansal hisse endeksi yüzde 11 düştü.
Milan'daki finansal danışmanlık şirketi JC & Associati SIM'in analistlerinden Jacopo Ceccatelli, kargaşanın, 20 yılın en uzun süreli resesyonu ve aralarında İtalya Merkez Bankası'nın da yer aldığı regülatörlerin daha sıkı kurallarının bankaları şüpheli kredileri için kenara daha fazla para ayırmaya zorlamasıyla birlikte ekonomik büyümeyi engelleyebileceğini söyledi. İtalya'nın en büyük 4. bankası Panco Popolare SC, 4 Mart'ta, bankanın tüketici kredilerindeki kayıplarının artmasından ötürü 2012'de beklenenden daha fazla zarar açıklayacağını söyledi.
Ekonomik tablodaki kötüleşme ve İtalya Merkez Bankası'nın kötü kredi teminat kapsamlarının artırılması baskısı göz önünde bulundurulduğunda İtalyan bankalarının kârlılığı ve sermaye üretiminin bozulmaya devam edeceğini öngören Ceccatelli, faiz farklarının bankaların fonlama maliyetlerini ve ellerindeki ülke tahvillerinin değerini etkilemesinden ötürü siyasi belirsizliğin de baskıyı artırdığını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)