BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların faiz tahmini değişti----

Bankaların faiz tahmini değişti

Bankaların faiz tahmini değişti
31 Ocak 2022 - 09:39 www.finansgundem.com

Ekonomiyi soğutmak amacıyla faizlerin artırılacağı beklentisi tüm piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Powell’ın verdiği şahin mesajlar sonrasında uzmanlar beklentilerini 7 faiz artışına çıkardı.

Geçtiğimiz hafta Fed toplantısında Başkan Jerome Powell’ın şahin mesajlar vermesi Fed’in 2022’de yapacağı faiz artışlarına ilişkin beklentileri de değiştirdi. Daha önce uzmanlar Fed’den 2022 içinde 4 faiz artışı beklerken bazı uzmanlar beklentilerini 7 Faiz artışına çıkardı.

Wall Street bankaları Fed'in sıkılaştırma hızını artıracağı yönünde tahminde bulundu. Ancak bankaların faiz artışlarına ilişkin tahminleri birbirinden farklılık gösterdi.

Goldman Sachs Başekonomisti Jan Hatzius'un liderliğinde hazırlanan bilgi notunda Fed'in sıfıra yakın olan politika faizini bu yıl beş kez 25 baz puan yükselteceği yönünde tahminde bulunuldu. Bankanın önceki tahminleri Fed'in dört kez faiz artıracağı yönündeydi. Böylece gösterge faizinin yıl sonuna kadar yüzde 1,25 – yüzde 1,5 aralığında olması öngörüldü.

Bank of America ise 2022'de yedi faiz artışı öngörürken BNP Paribas altı, JPMorgan ve Deutsche Bank ise beş faiz artışı öngördü.

Fed faiz kararı sadece ABD piyasası tarafından değil, dünya piyasaları tarafından yakından takip ediliyor. Fed yetkilileri arasında faiz artırma kararının ne kadar çabuk gerçekleştirileceği tartışılıyor.

Fed'in olası bir faiz artışı, gelişmekte olan piyasalar başta olmak üzere dünya piyasalarını derinden etkileyecek. Fed'in faiz artırımının doların değerini artırması ve büyümenin yavaşlamasını beraberinde getirebileceği düşünülüyor. Bu nedenle Fed kararları piyasalar tarafından endişe ile takip ediliyor.

ECB’den ilk faiz artışı 2023’te bekleniyor

 

Küresel finans devleri faiz artış beklentilerini revize ettiler

 

FED faiz artışları tüketicileri nasıl etkiler?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziro31 Ocak 2022 10:04

    Normalide odur üçbeş çapulcu ülkeyemi bırakacaktı düzeni fed yaptı yapacagını para bolluğu yaparak dünyaya ekonomik en büyük yardımı geçen süre içinde gelişmekte olan ülkelerde dahil olmaküzere önlemini almak zorunda idi