BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalardaki kötü krediler artıyor----

Bankalardaki kötü krediler artıyor

Bankalardaki kötü krediler artıyor
01 Ağustos 2013 - 13:19 www.finansgundem.com

İtalyan bankalarının artan kötü kredileri, Güney Avrupa'daki soruna dikkat çekiyor

Resesyonun kötü kredileri artırmasıyla İtalyan bankaları kredi verme konusunda daha isteksiz hâle gelerek, güney Avrupa'daki finansal sektörde büyüyen sorunların altını çiziyor.
Bloomberg anketine katılan 4 analistin ortalama tahminine göre, işlem yapmayan kredilerdeki artış, İtalya'nın en büyük 2. bankası Intesa Sanpaolo SpA'nın yarın açıklayacağı 2. çeyrek kârının 70 milyon eurodan 189 milyon euroya gerilemesi anlamına gelebilir. Kurtarılmış olan Banca Monte dei Paschi di Siena SpA'nın, önümüzdeki hafta 5. çeyreğinde de zarar açıklayacağı tahmin ediliyor.
Intesa güney Avrupa'da kazançlarında düşüş açıklayacak bankalar arasında yer alıyor. Kazançların azalmasının merkezinde bölgenin para durumuna zarar veren , şirketleri varlık satmak ve ayakta durmak için kredi vermeyi azaltmak zorunda bırakan borç krizi yatıyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's resesyonun beklenenden uzun olacağı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta 18 İtalyan bankasının kredi notunu düşürdü. Moody's de geçtiğimiz hafta İspanya'da işlem görmeyen kredilerdeki artışın, kredi notlarına zarar verebileceğini söyledi.
Düşük kredi ve artan kötü kredi sarmalının derinleştiğini ve bu sarmalın kırılmasının gerektiğini belirten JC & Associati SIM'in Londra'daki ortaklarından Jacopo Ceccatelli, ekonomi toparlanmaya başlayınca ve bankalar bilanço tablolarındaki temizliği tamamlayıncaya kadar kârlılığın, kriz öncesi seviyelerin bir hayli altında seyredeceğini öngördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)