BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda sıra beklemek tarih mi oluyor?----

Bankalarda sıra beklemek tarih mi oluyor?

Bankalarda sıra beklemek tarih mi oluyor?
07 Ocak 2016 - 07:54 www.finansgundem.com

Bankanın müşterisi olmadığı halde işlem yapmak isteyen kişilerin çok beklediklerini iddia etmeleri üzerine BDDK harekete geçti

Müşterisi olmadığı bankadan işlem yapmak isteyen vatandaşlar müşterilere göre daha çok sıra bekliyordu. BDDK’ya gelen şikayetler üzerine bunun artık yapılamayacağı, yapan bankaların da hakkında işlem yapılacağı iddia edildi.

Sabah’ın haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) banka müşterisi olmadığı için şubelerde saatlerce bekletilen vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçti. Banka kartı ya da kimlik numarası ile değil de gişe işlemleri butonuna basarak sıra alan müşterileri bekleten bankalar hakkında işlem yapılacak. Kurum yetkilileri bir müşterinin maksimum 40 dakika bekletilebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hkn12 Ocak 2016 08:48

    bir müşteri düşünün bankaya yıllık 1 milyon TL verimlilik sağlıyor, bankanın her ürününü kullanıyor. Bir de bankaya hayatında ilk defa gelip, ömrünün sonuna kadar o bankaya hiç gelmeyecek bir müşteri düşünün. Bu iki müşteriye aynı sırayı vermek verimli müşteriye hakarettir. O banka semtin en işlek caddesinde, klimalarla ısıtılmış/soğutulmuş tertemiz ve düzenli bir çalışma ortamında, üniversite mezunu takım elbiseli personellerle hizmeti nasıl veriyor? Ömründe 1 defa o bankaya gelen müşteriden elde ettiği kârla değil. Tabi ki verimli müşteriye öncelik verilecek. O banka o caddede, o mükemmellikte hizmet veriyorsa verimli müşteriler sayesinde hizmet veriyor. Birileri şikayet etti diye uygulamanın değişmesi mantıklı değil. Bazı büyük işyerine gidiyorsunuz, kurumsal satış için ayrı lüks odalar yapılmış görüyorsunuz. O işyerleri neden şikayet edilmiyor? Ticaret bakanlığı da kurumsal satış için yapılan özel odaları kapattırsın. Bir fuara gittiğinizde fuarda bireysel müşterilere standın ön tarafından, özel müşterilere ise özel oda yapıp orda satış yapıyorlar. Bunu da şikayet etsek ilgili kamu kuruluşu fuarlarda her müşteriye aynı hizmeti verilsin mi diyecek.

  • gerçek07 Ocak 2016 12:11

    müşterisi olmayanın ne kadar bekleyeceğine bddk karar veremez.ilgili bankanın uygulaması.