BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara şube avantajı----

Bankalara şube avantajı

Bankalara şube avantajı
31 Mayıs 2013 - 07:12 www.finansgundem.com

Küresel finansal krize rağmen geçen yıl 23,6 milyar liralık rekor kâr elde eden bankalara şube harçlarında kolaylığa gidildi

Alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren Torba Kanun’un içerisine konulan bir madde ile şube açılışlarında bankalardan istenen harç, dönemsel olarak tahsil edilecek. Örneğin aralık ayında açılan bir banka şubesi için yıllık harç bedeli tahsil ediliyordu.
Zaman'ın haberine göre, yeni uygulamayla ödenecek rakam, kalan ay ile sınırlı olacak. Bu düzenlemenin ardından rekor kâr ile 2012’nin Kurumlar Vergisi rekortmenliğine oturan finans sektörünün şube açma maliyetleri azalmış olacak.
Ekonomi bürokratlarına göre Meclis’te kabul edilen bu düzenleme bankaları rahatlatsa da vatandaş açısından adalet ilkesine aykırılık teşkil ediyor. Vatandaşın pasaport veya diğer harçları yatırırken ödeme yaptığında yılın tamamının baz alındığını aktaran bir ekonomi yetkilisi Maliye Bakanlığı’nın konuya ilişkin düzenleme yapması gerektiğine dikkat çekiyor. 2010 yılı başında Maliye’nin çalışması ile bankalardan her şube kuruluşunda alınan harç kalıcı hale getirilmişti.
Finans sektörü temsilcilerinden nüfusu beş bine kadar olan yerlerde açılacak şubeler için 17 bin lira, nüfusu 5 bin ile 25 bin arasında olan yerler için 51 bin 276 lira, nüfusu 25 binin üzerinde olan yerlerden ise 68 bin liralık harç tahsilatı yapılıyor. Bu rakam her yıl enflasyon oranında güncelleniyor. Yılın tamamı için harç alınması uygulaması sebebiyle bankaların ikinci yarı yıldan sonra şube açmaya fazlaca yanaşmadığına dikkat çeken üst düzey bir banka yetkilisi, yeni uygulama ile birlikte şube açmak isteyen bankaların bu girişimlerini yıl başına ertelemeyeceğine dikkat çekiyor. BDDK verilerine göre mart ayı itibarıyla Türk bankacılık sektöründe 49 Banka faaliyet gösteriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)