BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar sert tedbirler alıyor----

Bankalar sert tedbirler alıyor

Bankalar sert tedbirler alıyor
25 Mart 2014 - 07:24 www.finansgundem.com

Çin'in 1.8 trilyon dolarlık tröst sektöründeki temerrüt vakaları için çağrıda bulunuluyor

Çin'in 1.8 trilyon dolarlık tröst sektöründeki temerrüt vakaları eylemlere ve hukuk uzmanlarının "şeffaflık" çağrılarına neden oluyor

Finansal risklerin arttığı Çin'deki 1.8 trilyon dolarlık tröst sektöründeki temerrüt vakaları bir yandan eylemleri tetiklerken diğer yandan hukuk uzmanları daha açık yatırım ürünlerinin satış kuralları için çağrılarda bulunuyor.

Bloomberg'in haberine göre China Construction Bank Corp.'un müşterisi Li Tashan, bankadaki bir satıcının, kendisini risksiz olduğunu söyleyerek yüzde 10 getirisi olan bir tröst ürününe 3 milyon yuan (482,000 dolar) yatırmaya ikna etti. İki müşterisine zarar ettiren Industrial&Commercial Bank of China Ltd. da Ocak'ta bu müşterilerine, belgelerde zarar ihtimalinin beyan edilmiş olmasına rağmen, yatırım ürünlerinin tamamen risksiz ve güvenli olduğunu söyledi.

Verimsiz sermaye dağılımının dünyanın en büyük 2. ekonomisini tehdit etmesi ve sosyal huzursuzlukları tetiklemesiyle Çin, finans şirketlerinin daha düşük şeffaflıkla işlediği  gölge bankacılığında sert önlemler alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)