BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar G. Doğu'ya yatırım yapıyor----

Bankalar G. Doğu'ya yatırım yapıyor

Bankalar G. Doğu'ya yatırım yapıyor
15 Nisan 2013 - 07:30 www.finansgundem.com

Bankacılık sektörü Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu illerine hizmet götürmekten geri durmadı

Bankacılık sektörü, Doğu ve Güneydoğu illerinde hizmet verirken bölgede yaşanan terör olaylarından zaman zaman etkilenmesine karşın genel olarak hizmet vermekten hiç bir zaman geri durmadı. Özellikle kamu ve özel büyük bankalar koruma önlemlerini artırırken şube kapatma gibi hizmet aksatıcı önlemlere başvurmadılar.
Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, bölgede zorlu dönemlerde bile geçici olarak can güvenliği sağlanana kadar verilen hizmetlerde aksamalar oldu ancak tamamen bölgeden çekilme kararları alınmadı.
Kamu bankaları, her zaman bölgede var oldu. Özel bankalar da rekabet üstünlüğünü tamamen kamu bankalarına bırakmadılar. Zarar gören şubelerini ve ATM’lerini yeniden açarak hizmete devam ettiler.
Büyük ve orta ölçekli bankaların büyük kısmı büyük illerdeki kadar yoğun olmasa da kent merkezlerinde, ana caddelerde şubeleşmeye devam etti.
Geniş katılımlı davetler
Büyük bankalar illere yönelik iş dünyasını kapsayan geniş katılımlı toplantılar ve davetler gerçekleştirdi. Bu toplantılarda banka olarak bölgeye yaklaşımlarını ve sundukları ürünlerin avantajlarını anlattılar. Finansal ürün ve hizmetlerinde teknolojinin sunduğu yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımı için Doğu ve Güneydoğu illerindeki iş dünyasının ayağına gittiler.
KOBİ’ye önem verildi
Bankalar, Doğu ve Güneydoğu illerindeki toplantılarda, ‘Krizde bize kredi vermiyorsunuz, kredileri geri çekiyorsunuz’ eleştirilerini dinlerken, “İyi niyetli girişimcilerin borçlarını yapılandırıyoruz. Verdiğimiz krediyi üretim amaçlı kullanın, gelin yeniden kredi verelim” yaklaşımında bulundular.
Bankalar bölgede şu alanlara ağırlık verdiler: KOBİ ve bireysel ihtiyaç kredileri pazarlandı. Tarım bankacılığı ağırlık kazandı. Aile şirketlerine kurumsallaşma danışmanlığı, sanayicilere özel bankacılık hizmetleri verildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)