BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankalar faiz indirmeye yanaşmıyor----

Bankalar faiz indirmeye yanaşmıyor

Bankalar faiz indirmeye yanaşmıyor
16 Mart 2015 - 06:48 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası Guvernörü Rajan, getirilerin daralması ile birlikte Hindistan bankalarını faiz indirmeye ikna edemiyor

Hindistan’ın en büyük bankaları, karlılığın gerilemesi ve batık kredilerin yükselmesi ile birlikte borçlananlara yönelik iki turluk parasal genişlemeyi geçirmiyorlar.

State Bank of India ve Bank of Baroda, taban kredi faiz oranlarını henüz düşürmemiş olan 43 banka arasında yer alıyor. Toplam 47 banka bulunuyor. Hindistan Merkez Bankası gösterge faiz oranını bu yıl aldığı iki kararla 50 baz puan düşürerek yüzde 7.5’e indirdi. Üç aylık bankalar arası Faiz oranı 2015’te sadece 7 baz puan gerileyerek yüzde 8.58’e indi. Çin’deki fonlama maliyetlerinin benzer bir göstergesi ise yüzde 4.9 seviyesinde.

Bombay’da bulunan Bank of Baroda CEO’su Ranjan Dhawan, “Fon maliyetindeki gerileme şimdiye kadar faiz oranlarını düşürmemize olanak sağlamada yetersiz kaldı. İnce bir çizgide yürüyoruz. Diğer tasarruf enstrümanları ve yükselen hisse senedi piyasasından gelen rekabetin güçlü olması dolayısıyla mevduat faizlerini düşürmek için kapsamı daralttık” dedi.

Guvernör Raghuram Rajan 4 Mart’ta yaptığı politika açıklamasında, ek parasal genişlemenin “eski faiz indirimlerinin kredi faiz oranlarına yansıtılması” dahil olmak üzere ön koşullar gerektireceğini belirtmişti. Union Bank of India, bankacılık sistemindeki getirilerin yedi yılın düşüğünden gerilediğini ifade etti ve 5 en büyük bankadan 4’ü 2014 yılında batık kredilerin arttığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)