BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankalar emekliye promosyonda rekabet edebilecek mi----

Bankalar emekliye promosyonda rekabet edebilecek mi

Bankalar emekliye promosyonda rekabet edebilecek mi
06 Şubat 2017 - 05:07 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyon konusunda belirlenen rakamların alt sınır olduğunu ve bankaların emekli çekebilmek için bu rakamı artırabileceklerini söyledi

Emeklilerin maaşlarını aldıkları bankadan promosyon almaları ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Maaşı 1.000 liranın altında olan emeklilere 300 TL, Maaşı 1.000 ile 2.000 lira arasında olanlara 375 TL, maaşı 2.000 liranın üzerinde olanlara ise 450 TL promosyon ödemesi yapılması konusunda mutabakat sağlandı. Bankalar bu rakamın üzerine çıkabilecek mi? Sercan Akıncı'nın Dünya Gazetesi'ndeki haberinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bu sorunun yanıtını veriyor. İşte o haber: 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüğümüz gün itibariyle üç banka ile protokollere imzalar atılmıştı. Acaba, herhangi bir banka, “Ben imzalamıyorum” der mi, diyebilir mi? Müezzinoğlu, “Emeklilere promosyon konusunda ben imzalamıyorum diyen banka olmadı. Tam aksine bankalar ben daha farklı ne önerebilirim diye analiz yapıyor ve muhtemelen bazı bankalar bizim verdiğimiz bu taban fiyatı geliştirecekler. Bu rakamın üstü serbest. Emekliler için gelecek ilave kazanımlardan biz mutlu oluruz” dedi.

Müezzinoğlu’nun açıklamalarına göre maaşa göre gündeme gelen üç rakam ‘taban’ niteliğinde. Üstü açık! Yani bankalar daha fazla emekli çekmek için isterlerse bu rakamları artırmakta serbestler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)