BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankacılık tam gaz devam!----

Bankacılık tam gaz devam!

Bankacılık tam gaz devam!
26 Nisan 2013 - 17:20 www.finansgundem.com

Gösterge tahvilin bileşik faizinin 5,39'a gerilemesinin ardından uzmanlar bankacılık endeksinden nasıl bir performans bekliyorlar?

Faizlerdeki düşüş ve bankaların ilk çeyrek karlarının beklentileri aşacağı beklentileriyle 9 Nisan'da 168.000'den başladığı hareketine bir haftalık süreçte 10 bin puan yükselerek 178.000 seviyesine çıkan bankacılık endeksinde, sınai endekse kıyasla haftanın son işlem gününde görülen zayıf seyir dikkat çekiyor.
The Lira'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksinde zayıf seyir dikkat çekerken, bankacılık endeksi ile sınai endeks arasında makasın açıldığı görülüyor.
Her ne kadar iki endeks arasındaki makas açılmış olsa da, bankaların ilk çeyrek karlarına yönelik iyimserliği fiyatlayan bankacılık endeksi için önümüzdeki günlerde olumlu beklentiler korunuyor.
Gösterge tahvilin bileşik faizinin 5,39'a gerilediği bu dönemde uzmanlar bankacılık endeksinin sınai endeksin üzerinde performans göstermesini bekliyorlar.
Gün içinde düşüşün hakim olduğu bankacılık endeksi kapanışa yakın toparlanarak yüzde 0,12 oranında yükselişle 177.000 seviyesinde işlem görürken, sınai endeks yüzde 0,54 primli 71,028 seviyesinde seyrediyor.
TEMETTÜ BEKLENTİSİNİN BİTMESİYLE SINAİ ZAYIF SEYREDECEK
Global Yatırım Araştırma Müdürü Gökhan Uskuay, bankacılık endeksinin daha iyi performans sergilediğini bildirerek faizlerin tarihi düşük seviyelere gerilemesiyle bankacılık endeksinde olumlu performansın sürmesini beklediğini belirtti.
Temettü beklentisinin bitmesiyle sınai endeksin performansının görece zayıf kalmasını beklediğini kaydeden Uskuay, bugün endekste tepki çabalarının görüldüğünü ifade etti.
BANKALARDA OLUMLU PERFORMANS SÜRECEK
Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol değerlendirmesinde, banka karlarının beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından karların bir miktar realize edildiğinin görüldüğünü bildiren Erginol, bundan sonraki süreçte bankacılık endeksinin olumlu performansının devam etmesini beklediğini söyledi.
Geçtiğimiz haftalarda çok önemli destek seviyesi olan 82.000 seviyesini test eden BIST'te yükseliş için yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Erginol, 84.000'e doğru geri çekilmenin olabileceğini ancak endeksin bu seviyenin üstünde kalmasını beklediklerini belirtti. Erginol, endeksin 84.000 üzerinde kaldığı sürece 87.000 seviyelerini zorlayacağını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)