BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörünün en büyük fintek tehdidi----

Bankacılık sektörünün en büyük fintek tehdidi

Bankacılık sektörünün en büyük fintek tehdidi
16 Ağustos 2021 - 17:00 www.finansgundem.com

Gömülü (embedded) finans bu çeyrekte kredilerini ödeyemeyecek duruma gelme ihtimali yüksek çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletmenin kurtuluşu olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüketiciler olarak birçok farklı hizmete kullandığımız mobil uygulamaların içine gömülü olarak erişmeye oldukça alışığız. Bu nedenle de karşımıza bu tip örnekler çıktığında farkına varmayabiliyoruz. Ancak bu teknoloji yalnızca alışveriş ya da ulaşım konusunda imkanlar sağlamıyor. Aynı zamanda küçük işletme sahiplerinin hayatlarını değiştirme potansiyeli de taşıyor.

Küçük işletmeler şimdilerde bir fırtınanın tam merkezinde. İngiltere Merkez Bankası yakın zamanda, bu çeyrekte oldukça yüksek sayıda küçük işletmenin kredi borçlarını ödeyemeyecek duruma gelebileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ışığında kredi kurumlarının küçük işletmeleri desteklemek ve yeniden büyümeye odaklanmalarını sağlamak için tüm güçlerini kullanmaları hayati önem taşıyor.

Altfi’nin haberine göre teknoloji ve özellikle de gömülü finans bu çabalar için merkezi önemde. Küçük işletmelerin en büyük sorunlarından bir tanesi nakit akışı. Tam da bu noktada fintek şirketleri devreye giriyor. Fintek sektörü küçük işletmeler ve ödeme yaptıkları kişiler ile kurumlar arasında bir ödeme aracısı olarak teknolojiyi kullanarak bu sorunları çözebiliyor.

Alım yapan kişiler ne zaman ödeme yapacaklarını seçebiliyor ve satıcılar anında ödemelerini alabiliyor. Tüm bunlar ise otomasyon sistemleriyle gerçekleştiriliyor. Bu şekilde de her iki taraf için de nakit akışı sorunu çözülmüş oluyor. Küçük işletmelerin sorunlarından bir tanesi de büyük yatırımlar. Genellikle küçük işletmeler bir fırsat yakaladıklarında buna yatırım yapacak miktarda fona sahip olmuyor. Şirketler bankalara kredi için başvurabiliyor olsa da bu noktada bazı gecikmeler ve belirsizlikler yaşanıyor.

Aynı zamanda, bankaların krediyi onaylamama ihtimali de bulunuyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu nedenle bunun yerine giderek daha fazla küçük işletme kredi karşılaştırma sitelerine yöneliyor. Bu teknoloji kurumsal kredilerde oldukça popüler ve taşıt sigortası sektörünü baştan aşağı değiştirdi.

Fintek şirketleri de bu platformlarda gömülü şekilde hizmetlerini sunuyor. Bu şekilde de müşteriler hangi başvurularının onay alacağını görebiliyorlar. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde tüketici kredilerinin %20’si şimdiden kredi karşılaştırma sitelerinden geliyor. Küçük işletmeler de yakın zamanda bu oranı yakalayacak.

Bir başka trend ise Xero, Quickbooks, Freeagent ya da Sage gibi defter tutma devlerinden geliyor. Bu şirketler milyonlarca şirkete hizmet sunuyor ve yakın zamanda platformlarının içine gömülü olarak küçük işletmelere kredi imkanı da tanıyacaklar. Bunların her biri müşterileriyle ilgili finansal verilere sahip olduğu için kredi başvurularını da hızlı bir şekilde değerlendirebilecekler. Bu nedenle de hızla bankalar karşısında güçlü bir rakip haline gelecekler.

eBay ve Amazon gibi dev e-ticaret siteleri, Stripe ve PayPal gibi ödeme şirketleri ve hatta yemek sipariş hizmetleri sunan şirketler platformları üzerinde satış yapan işletmelere kredi imkanı tanıyor.

İngiltere’de mali denetim pastası bölünecek mi?

 

ECB'nin varlık alımları geçen hafta arttı

 

Yüksek enflasyon işsizliği düşürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)