BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe hareketli hafta----

Bankacılık sektöründe hareketli hafta

Bankacılık sektöründe hareketli hafta
02 Nisan 2014 - 09:15 www.finansgundem.com

Abank’ta ayrılık yaşandı, Şekerbank’tan iki genel müdür çıktı…

Geçen hafta bankacılık sektörü için hareketli bir haftaydı. Abank’ın 4,5 yıldır genel müdürlüğünü yapan Hamit Aydoğan, pazartesi sabahı girdiği yönetim kurulu toplantısından istifa ederek çıktı. Aydoğan, 28 Mart 2014 itibarıyla görevinden ayrılma kararı aldı. Bu görevi ise yeni bir isim atanana kadar bankanın ticari ve perakende bankacılık genel müdür yardımcısı Muzaffer Öztürk’ün yürüteceği açıklandı.

İkinci istifa haberi de Şekerbank’tan geldi. Şekerbank’ın genel müdürlüğünü beş yıldan bu yana sürdüren Meriç Uluşahin, emeklilik kararı aldı. Uluşahin’den boşalan genel müdürlüğe de genel müdür yardımcılarından Halit Yıldız’ın getirildiği açıklandı.

İki ayrılık kararına ilişkin açıklamaların mürekkebi kurumadan, Abank’ın genel müdürlüğüne Meriç Uluşahin’in geldiği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Katarlı ana ortak Commercial Bank Of Qatar (CBQ) böylece kısa süre içinde yeni genel müdürü atamış oldu.

Ayrılık kararı sonrasında Ekonomist’ten Talip Yılmaz’ın konuştuğu Hamit Aydoğan, 33 yıldır finans dünyasının içinde olduğunu ve artık aktif görev değil, yönetim kurulu üyeliği yapmak istediğini söylüyor. “Abank’ın yönetim kurulunda kalacak mısınız?” sorumuza Aydoğan, “Hayır” yanıtını veriyor ve başka finans şirketlerinde bu tarz görevler alacağının sinyalini veriyor.
Aydoğan, 33 yıllık meslek hayatı boyunca Koç Leasing, Koçbank, Yapı Kredi Leasing, Yapı Kredi Bankası’nda görevlerde bulunmuştu. Meslek hayatı boyunca yeniden yapılandırma, şirketleri ortaklığa hazırlama konusunda ciddi bir tecrübesinin olduğunu kaydeden Aydoğan “Abank’ı da büyüttük, yeniden yapılandırarak satışa hazır hale getirdik. Yeni ortakla yoluna devam ediyor” dedi. Katarlı yeni ortağın Abank için yeni hedefleri olduğunu söyleyen Hamit Aydoğan, stresli bir meslek olduğunu söylediği bankacılıkta bu hedefler için ana ortakla anlaşarak bayrağı daha genç arkadaşlara teslim etme zamanı geldiğine karar verdiğini ifade ediyor. Hamit Aydoğan, geçen yıl bypass ameliyatı olmuş, ancak çok fazla dinlenmeden yeniden görevinin başına gelmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)