BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık planı Almanya'ya takıldı----

Bankacılık planı Almanya'ya takıldı

Bankacılık planı Almanya'ya takıldı
14 Nisan 2013 - 12:28 www.finansgundem.com

Almanya'nın mevcut AB anlaşmalarının sınırlarını hatırlatmasıyla Avrupalı ülkeler banka birliği planı yeni bir engele takıldı

Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'nın, bloğun mevcut kurallar ve anlaşmalar altındaki krizle mücadele planlarının azaldığı uyarısında bulunmasıyla Avrupa Birliği ülkeler, sorunlu bankaların idaresinin merkezileştirilmesi planlarında yeniden karşı karşıya geldi.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Dublin'de 2 gün süren toplantılarda AB ortaklarına, AB'nin mevcut yasalarının, sorunlu bankalarda ortak bir otoritenin inşa edilmesi ve fonlama sağlanmasına izin vermediğini söyledi. Aralarında Fransa, Lüksemburg ve Danimarka'nın da yer aldığı diğer ülkeler ise anlaşma değişikliklerinin kabul edilemeyecek ertelemelere neden olacağı endişesiyle çözüm sistemlerinde bir an önce ilerleme kaydedilmesi çağrılarıyla öne çıkıyor.
Bankacılık birliğinin temellerinin bir an önce atılmasının "mutlak bir ihtiyaç" olduğunu dile gtiren Lüksemburg maliye bakanı Luc Frieden, "Aynı zamanda Avrupa kurtarma fonu ve mevduat garantilerinde bir düzenleme yapılmadan ortak bir denetim mekanizması kurmanın bir anlamı yok" dedi.
Avrupa Merkez Bankası ve AB finansal hizmetler başkanı Michael Barnier, Euro Bölgesi'ndeki kriz vurgunu bankalara müdahale edilmesi için ortak bir fonla desteklenen "Avrupa Çözüm Otoritesi" çağrısında bulundu. AMB ve Barnier, banka ve hükümetleri birbirinden ayıracak bir bankacılık birliğinin inşa edilmesi husunda bu hamlenin çok büyük önem taşıdığının altını çizdi. Barnier, Haziran'da yasamanın taslağını sunacağını söyledi.
Avrupa Komisyonu verilerine göre, AB ülkeleri bankacılık sistemlerini desteklemek için Ekim 2008'den bu yana 1.7 trilyon euro enjekte etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)