BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık krizi onları da etkiliyor----

Bankacılık krizi onları da etkiliyor

Bankacılık krizi onları da etkiliyor
03 Nisan 2013 - 20:24 www.finansgundem.com

Uluslararası yardım alan düşük gelirli ülkelere Avrupa'dan giden mali yardım bankacılık kriziyle beraber düşüş gösterdi

Euro Bölgesi'nin içinde bulunduğu krizden kötü etkilenen İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerin düşük gelirli ülkelere yaptıkları yardımda üst üste 2. yıl düşüş görüldü.
Guardian gazetesinin haberine göre İspanya, İtalya, Yunanistan, ve Portekiz'in bütçe hedeflerine ulaşabilmek için gerçekleştirdikleri bütçe kesintileri çerçevesinde gelişmekte olan ülkelere yaptıkları yardım 2012 yılında yüzde 4 kesintiye uğradı.
Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) tarafından yapılan açıklamada durumun yavaş yavaş "endişe verici" bir hale geldiği belirtilirken, bunun asıl sebebi olarak Euro Bölgesi ülkelerine uygulanan kemer sıkma politikalarını gösterdi.
2011 ve 2012 yıllarında düşüş gösteren yardım oranları, böyle bir durumla 15 yıldır ilk defa karşılaşıyor. 2012 yılında Batı'dan gelen mali yardım 125.7 milyar dolar civarında olurken, İspanya yardım bütçesini yüzde 50, İtalya yüzde 35, Yunanistan yüzde 17 ve Portekiz yüzde 13 oranında kesti.
Dünyanın en fakir bölgesi Sahra-altı Afrika'ya (Sub-saharan Africa) giden yardım 2012 yılında yüzde 8 azalırken, diğer fakir ülkelere giden yardım oranı yüzde 13 geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)