BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık işlemleri şube dışına taştı----

Bankacılık işlemleri şube dışına taştı

Bankacılık işlemleri şube dışına taştı
16 Aralık 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

Türkiye, inovasyon ve teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı şubesiz bankacılıkta dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, ülkedeki tasarrufları artırmak ve finansal erişimi yaygınlaştırmak için İş Bankası’nın şube dışı hizmet kanallarını etkin bir şekilde kullandığını söyledi. Banka işlemlerinin yüzde 82’si şube dışında gerçekleştirilirken, işlemlerin yüzde 38’i internet şubesinden, yüzde 31’i bankamatiklerden, yüzde 9’u mobil bankacılık kanallarından gerçekleştiriyor. Hakan Aran, ‘Anında Bankacılık’, ‘Anında Müşteri’, ‘Anında Şifre’ gibi projelerle 7’den 77’ye tüm vatandaşların finansal sistemlere ‘Anında’ erişebilmesini, ‘Kumbara’, ‘Üstü Kalsın’ gibi projelerle de tasarrufları artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bankanın, bununla birlikte geliştirilen teknolojiye dayalı şubesiz bankacılık hizmetlerini, sınır ötesi faaliyetlerini hızlandırdığını vurgulayan Aran, yurtdışında yeni şubeler açarak yakın coğrafyalara da aktarma konusunda öncü bir rol üstlendiklerini ifade etti.
Yenilikçi ödeme çözümleri ile birçok işi kolaylaştırdıklarını kaydeden yetkililer, Avrupa’da bir ilk olan İşCep Parakod uygulamasıyla müşterilere cep telefonları ile basit ve güvenli bir şekilde hem internet üzerinden hiçbir kart bilgisi veya kişisel bilgi girmeden hem de mağazalardan yanlarında kredi kartı bulundurmadan istedikleri ürün veya hizmeti satın alabilme imkanı sağlandığını söyledi. Banka, bunun yanında fatura ödemelerine, gazete, dergi veya afiş gibi basılı birçok mecradan ‘anında alışveriş’ yapabilmelerine aracılık edebilmek, bankamatiklerden kartsız ve şifresiz para çektirebilmek gibi yenilikler de sunuyor.
İş Bankası’nın, sayısı 700 bini geçen mobil bankacılık müşterilerine kısa süre önce sunduğu bir başka yenilik de, Turkcell hat sahibi müşterilerinin mobil onay koduna ihtiyaç duymadan İşCep’e ‘anında giriş’ yapabilmesi. Banka, 8,2 milyon adet ‘Anında Bankacılık’ müşterisi ve işlem adetlerine göre yüzde 82’ye ulaşan şube dışı kanal kullanım oranı ile şubesiz bankacılık alanındaki konumunu sürdürerek işlemlerin yüzde 38’ini internet şubesinden, yüzde 31’ini bankamatiklerden, yüzde 9’unu mobil bankacılık kanallarından gerçekleştiriyor. Sayısı 1.300’e yaklaşan şubelere ek olarak, internet, mobil bankacılık, IPTV, çağrı merkezi gibi hizmet kanalları ve sayısı 5 bin 600’ü bulan bankamatikler aracılığıyla müşteri deneyimini sunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)