BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"Bankacılığa etkisi negatif olacak"----

"Bankacılığa etkisi negatif olacak"

Bankacılığa etkisi negatif olacak
10 Ekim 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere hükümetin kredi kartlarına ve kredilere yönelik düzenlemesini yorumladı

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, soruları yanıtladı. cnbc.com'un haberine göre, kredi kartı düzenlemesiyle ilgili konuşan Karadere, "Şüphe yok ki, bankacılık sektöründeki etkisi negatif olacaktır. Bazı kalemler daha net değil ama 2014'te kârlılıkta düşüş beklemek gerekir. Mayıs'tan beri fonlama maliyetleri kâr marjlarını çok daralttı. Kar marjlarındaki düşüş yüzde 10'a ulaşır diye düşünüyorum" dedi. Kredilere yönelik çalışmayı değerlendiren Karadere, "Tüketicilerin hayatı biraz pahalanacak. Artık tüketici kredileri biraz daha gerçek ihtiyaç için kullanılacak, lüks ihtiyaç için tüketici kredi kullanımında düşüş olacak" şeklinde konuştu.
TAKSİTE SINIR KOBİ CİROLARINI ETKİLER
Taksite sınır getirilmesinin taksitle iş yapan KOBİ'leri etkileyeceğini ifade eden Karadere şöyle devam etti: "KOBİ'lerin ciroları olumsuz etkilenir. Otomotiv sektörünü de etkiler. Peşinat yüksek tutulup vade kısıtlanırsa iç piyasaya yönelik satışlarda belli bir olumsuz etkileşim olur."
KOBİ KREDİLERİNDE DARALMA OLMAZ
Karadere, rekabet olacağı için KOBİ'lerle ilgili kredilerde bir daralma beklemediğini söyledi.
KREDİ BÜYÜMESİ YÜZDE 15-20 OLUR
Kredilerin 1 trilyon lirayı aşmasını risk olarak görmediğini kaydeden Karadere, "2014'te kredi büyümesinin yüzde 15-20 civarında büyümesini bekliyorum" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)