BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankacılar kozmetikçi oluyor----

Bankacılar kozmetikçi oluyor

Bankacılar kozmetikçi oluyor
18 Eylül 2013 - 08:13 www.finansgundem.com

Kozmetik sektörü işsiz kalanlar için önemli bir iş kapısı oluyor

Krizde işsiz kalan erkekler, doğrudan satış sektörüne yöneldi. Türkiye’deki 870 bin serbest girişimcinin yüzde 30’unu büyük bölümü bankacı olan erkekler oluşturdu.
Vatan'dan Meltem Kara'nın haberine göre, özellikle kadınların kendi çevrelerindeki kişilere yaptıkları satışlarla ek gelir elde ettikleri doğrudan satış, kriz dönemlerinde işsiz kalanlar için önemli bir iş kapısı oluyor. Dünyada 167 milyar dolarlık ciroya ve 90 milyon serbest girişimciye sahip olan doğrudan satış sektörü, Türkiye’de 1 milyar liralık ciro ve 870 bin serbest girişimciye ulaştı. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin ardından erkeklerin de bu sektöre girişi hızla artmaya başladı. Türkiye’deki erkek girişimci sayısı dünya ortalamasını da geçti. Türkiye’de her 100 serbest girişimciden 30’unu erkekler oluşturdu.
Bankacılık krizi etkiledi
Dünyanın önde gelen doğrudan satış şirketlerinden Amway’in Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, sektörde erkek girişimcilerin sayısının 2001 yılında artmaya başladığını belirterek, şunları söyledi: “Bu dönemlerde işsiz kalan veya ek gelir elde etmek isteyen birçok bankacı serbest girişimciliğe başladı. Rakamlara baktığımızda kriz dönemlerinde sektörün büyüdüğünü ve serbest girişimci sayısının arttığını görebiliyoruz. 2007 yılında dünya genelindeki serbest girişimci sayısı 62 milyondu. Bu sayı geçtiğimiz yıl 90 milyona dayandı. Türkiye’de ise 2007 yılında Türkiye’de 524 bin serbest girişimci ile 510 milyon liralık büyüklük varken, sektör geçtiğimiz yıl 1 milyar TL sınırını aşarak 870 bin serbest girişimciye ulaştı.”
Ev kozmetiği önde
Çorbacıoğlu, öncelikle esnek çalışma saatlerinin insanların dikkatini çektiğini ve ek iş olarak başladıkları bu işi zamanla ana işleri haline getirenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Bu işten ayda 200 lira kazanan da var, 20 bin lira kazanan da” dedi.
Doğrudan satışta ilk sırada yüzde 30.55 ile ev bakımı ürünleri yer alıyor. Gıda takviyeleri yüzde 18.96, kişisel bakım yüzde 17.60, kozmetik yüzde 12.43 pay alıyor.
Filenin Sultanları’nın yanındayız
AMWAY, Mayıs ayında Türkiye’de Voleybol Milli Takımları’nın tedarik sponsoru oldu. Bir yıllık anlaşmalarının hem nakdi hem de ürün desteğini kapsadığını belirten Candan Çorbacıoğlu, sponsorluğu 2016 yılına kadar sürdürmeyi planladıklarını söyledi. Candan Çorbacıoğlu, “Bu sponsorluk ile hem milli takıma destek olmak hem de gençler için voleybol sporunun ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
400 milyon liralık spor
Voleybolda başarıyla birlikte bütçeler de büyüyor. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türkiye’nin ekonomik anlamda dünyanın 5’inci büyük voleybol ligine sahip olduğunu belirterek, “Kulüpler ve federasyonla 400 milyon liralık bir bütçeye ulaşıldı. Voleybola şirketlerin ilgisi hızla artıyor” dedi. Mutlugil, federasyonun bütçesinin 30 milyon lira olduğunu belirtti.
Hedefte ilk 10 var
AMWAY Türkiye’nin bu yıl satışlarda yüzde 15, girişimci sayısında yüzde 17 artış yakalayacağını kaydeden Çorbacıoğlu, 250 bin Amway çalışanının geçtiğimiz yıl elde ettikleri 165 milyon TL’lik ciro ile Türkiye’yi Avrupa’nın 2’inci, dünyanın ise 12’inci büyük pazarı konumuna taşıdıklarını aktardı. Çorbacıoğlu, “5 yıl içerisinde Amway’in dünyadaki ilk 10 pazarı arasına gireceğiz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)