BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankacılar ABD için uyardı----

Bankacılar ABD için uyardı

Bankacılar ABD için uyardı
13 Ekim 2013 - 16:38 www.finansgundem.com

Dünyanın en güçlü üç büyük bankasının yöneticileri, ABD'nin temerrüde düşmesinin büyük bir felaket yaratacağı konusunda uyardı

Finans dünyasının en büyük üç bankasının yöneticileri, ABD'nin borç tavanını yükseltmeyip temerrüde düşmesinin küresel ekonomi için korkunç sonuçlar doğuracağını belirtti. Deutsche Bank CEO'su Anshu Jain "kesinlikle felaket olur" değerlendirmesi yaptı. Washington'da düzenlenen Uluslararası Finans Enstitüsü konferansında bir araya gelen bankacılardan Jain sözlerine şöyle devam etti: "ABD'nin temerrüde düşmesi, hızla yayılan ölümcül bir hastalığa dönüşür. Kimseye kendilerini yaralanmalara karşı hazırlanmaları konusunda bir şey demiyeceğim."
RESESYON UYARISI
Jain, JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon ve BNP Paribas Başkanı Baudouin Prot, temerrüdün ABD Hazine Tahvilleri ve dolar üzerinde çok olumsuz etkileri olacağına, dünyayı yeni bir resesyona sokacağına dikkat çekti. Dimon, "Şu anda küresel ekonomik büyümeye ihtiyacımız var. Lütfen bunun önüne geçecek şeylere izin vermeyin" diyerek ABD'li yetkililere seslendi.
ZAMAN DARALIYOR
ABD on günü geçkin bir süredir işleyemez halde. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda bir anlaşmaya varmış değil. Ancak asıl tehlike borç tavanını sınıra gelmiş olması. Hükümet yetkilileri borç tavanı limitini 17 Ekim'e kadar yükseltmezse, ABD borçşlarını ödeyemez hale gelecek. Fed Başkanı Ben Bernanke ve ABD Hazine Bakanı Jack Lew, geçen hafta Washington'da düzenlenen G20 IMF- Dünya Bankası toplantılarında borç tavanının 17 Ekim'e kadar yükseltileceğinden emin olduklarını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yusuf balel13 Ekim 2013 20:22

    Korkmayın bir halt olmaz bunların hepsi bir oyun olup, çin,japonya gibi ülkelerden taviz koparmak için kurgulanmıştır.dünyadaki yatırcıların böyle ayak olunları ile gelgit yaparak ceplerini boşattırıyorlar.ayın 17 sen herşey normala dönecek belkide Dow 17 000- 18 000 endeks rakamına ulaşacak.