BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka ücretleri için tavan fiyat yolda----

Banka ücretleri için tavan fiyat yolda

Banka ücretleri için tavan fiyat yolda
29 Mayıs 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

BDDK bankaların aldıkları her türlü ücrete ve komisyona sınırlama getiriyor. Bankaların ücret aldıkları işlemler için de 'tavan' yolda

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan tüketicinin korunması hakkındaki kanun yürürlüğe girdi. Kanuna göre artık bankalar her işlem için tüketiciden ücret talep edemeyecek. Bankaların müşterilerinden kredi kartı aidat ücreti, hesap işletim ücreti, dosya masrafı, hesap özeti ücreti, ipotek fek ücreti, nakit çekme ücreti, işlemsizlik ücreti gibi değişik isimler altında talep ettikleri ücretlerden hangilerinde düzenleme olacağı ise BDDK’nın hazırlayacağı yönetmelikle belirlenecek. Netleşmeye başlayan yönetmeliğe göre, bankalar sadece belirli işlemler için ücret talep edebilecek.

Akşam'da yer alan habere göre, BDDK, bankaların talep edebileceği ücretler için de bir standart getiriyor. Ücretlere belirli bir tavan fiyat getirecek olan BDDK, farklı uygulamaların önüne geçecek.

BUGÜN ONAYA SUNULACAK

BDDK’nın üzerinde çalıştığı nihai yönetmeliğin bugün yapılacak Üst Kurul Toplantısı’nda üyelerin ve başkanın onayına sunulması bekleniyor.

AİDATSIZ BİR KREDİ KARTI ŞART

- Yeni düzenlemeyle her banka, tüketicilere ücretsiz bir kredi kartı sunmak zorunda olacak.  
- Artık tüketici kredisi ve konut finansmanı (mortgage) sözleşmelerinde tüketicinin isteği dışında sigorta yaptırılması uygulamasına son verilecek.

TÜKETİCİ ARTIK CAYABİLİR

- Tüketicilere imzalamış oldukları abonelik sözleşmelerini feshetme hakkı tanınıyor. Aboneliğe son verme isteği, süresi içinde yerine getirilmezse, abonelikten faydalanılmış olsa dahi tüketiciden herhangi bir bedel talep edilmesi yasaklanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)