BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka mevduatlarına garanti fonu----

Banka mevduatlarına garanti fonu

Banka mevduatlarına garanti fonu
18 Aralık 2013 - 07:26 www.finansgundem.com

AB, ortak mevduat garanti uygulaması üzerinde anlaşmaya vardı. Bir bankanın iflası halinde mevduat sahipleri korunacak

AB Komisyonu'nun iç piyasalardan sorumlu üyesi Michel Barnier, Avrupa Birliği parlamenterlerinin bankaları, bir bankanın iflası halinde mevduat sahiplerini korumak için başvurulacak bir fona ödeme yapmaya zornlamak konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Avrupa Parlamentosu ve AB dönem başkanı Litvanya'dan yetkililerin dün yaptıkları müzakerelerde, AB üyesi her ülkenin bankalar tarafından finanse edilen ve garantili mevduatların yüzde 0.8'ine denk gelen bir fon oluşturmaları konusunda anlaşmaya varıldı. Fonların kuruluşunun yasalaşması için hem Avrupa Parlamentosu'nun hem de üye ülkelerin onayı gerekiyor.
Barnier yaptığı açıklamada, "Yeni kurallar, sadece mevduat sahiplerinin değil tüm AB vatandaşlarının yararına olacak. AB vatandaşları koruma seviyesinden endişe etmeden her hangi bir AB üyesi ülkede en iyi tasarruf aracını seçme imkanına sahip olacaklar" diye konuştu.
 AB Komisyonu'nun yaptığı hesaplamalara göre mevduat garanti fonu ve tek elden çözüm fonu 10 yıllık süreçte bankaların ödeyecekleri harçlarla oluşturulacak ve iki fonun toplam büyüklüğü 126 milyar euro seviyesine ulaşacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)