BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka iflas fonunda orta yol aranıyor----

Banka iflas fonunda orta yol aranıyor

Banka iflas fonunda orta yol aranıyor
11 Mart 2014 - 06:47 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği maliye bakanları banka iflas fonunda ilerleme kaydettiklerini söyledi

Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Birliği Maliye Bakanları, Avrupa Merkez Bankası'nın çabaladığı Euro Bölgesi banka iflas yasasındaki düğümü çözme çabalarında "iyi ilerleme" kaydettiklerini ileri sürdü.

AB, Tek Çözüm Mekanizması ve bankaları kurtarma ya da kapama maliyetlerini karşılayacak ortak fon konularında ödün verilebilecek noktaları arıyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi geçtğimiz hafta Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimlerinin öncesinde bir anlaşma sağlanamazsa, bunun Euro Bölgesi ve yeni yeşermeye başlayan bankacılık birliği üzerinde ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunmuştu.

Hollanda Maliye Bakanı ve Eurogrup başkanı Jeroen Dijsselbloem, önerilen banka iflas yetkisinin vereceği kararlara ilişkin kurallarda bir sonuca varmadıklarını söyledi. Fonun ne kadar hızlı oluşturması gerektiği ve finansal piyasalara ne zaman ve nasıl yardımcı olabileceği henüz cevaplanmamış sorular arasında yer alıyor. Bakanlar bugün görüşmeere devam edecek.

Fonun likiditesi konusunda tekliflerin güçlendirilmesine uğraşmalarının gerekeceğini söyleyen Dijsselbloem, AB üyesi ülkeler ve Avrupa Parlamentosu'nun Mart sonuna kadar bir anlaşma istediğini dile getirdi.

Parlamentonun talebine direnç gösteren Almanya'nın maliye bakanı Wolfgang Schaeuble toplantı sonrasında yorum yapmayı reddederken, Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, Almanya'nın 8 yılda yeni bir fon oluşturulması teklifini kabul etmeye çok soğuk bakmadığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)