BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinde satış şoku----

Banka hisselerinde satış şoku

Banka hisselerinde satış şoku
28 Mayıs 2013 - 19:19 www.finansgundem.com

Banka komisyonlarına getirilecek sınırlama ve düzenlemeler borsada banka hisselerinde satışa neden oldu

Bankacılık sektörü hisselerine gelen satışların etkisiyle BİST günü 0.70 oranında düşüşle tamamladı.  Avrupa borsalarında yüzde 1'in üzerinde artış yaşanmasına rağmen BİST'te özellikle banka hisselerinde gelen satışlar endeksi 90 bin puanın altına çekti. Bankacılık endeksi hafta başından itibaren değer kaybetmeye devam ediyor. Garanti Bankası günü yüzde 4 düşüşle 10.20 liradan, Akbank ise yüzde 2 oranında düşüşle yüzde 9.56 liradan kapattı. 
Bunun en büyük nedeni olarak TCMB’nin kredili mevduat hesaplarına getirilen yeni düzenlemenin yanı sıra, bankaların aldığı komisyonlara düzenleme getirecek olan Tüketici Koruma Kanunu’nun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmasının etki yarattığını söyleyebiliriz. Yeni düzenleme; bankaların aldığı aidat ve masrafların BDDK tarafından belirlenmesi, kredi ödemelerinde gecikme durumunda bileşik faiz uygulanmasına son verilmesi gibi başlıkları içeriyor. 
Yurt dışı piyasaları ele aldığımızda ABD tarafından açıklanan Richmond FED İmalat Endeksi’nin ve tüketici güveni verisinin beklentilerin üzerinde ve bir önceki seviyesine oranla artış eğilimini sürdürmesi sonrası özellikle altın fiyatlarında düşüş ivmesinin arttığını ve kısa vadeli düşen trendin etkisini sürdürdüğü görülmekte.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb29 Mayıs 2013 09:14

    Alınan komisyon ve ücretlendirme kararı çok doğrudur. Yeryüzünde herşey kontrollü ve düzenli bir büyüme sergiliyorken, bankacılığın vahşice büyümesi piyasalara genel anlamda zarar vermekte. Birsi bir düzenleme yapmak zorundaydı. Hatta bu masraflarda da ciddi indirimler yapılmalı. Zira ödeyen zavallı vatandaş zengine yine birşey yok. Vatandaşı söğüşlesinler tek dertleri bu. 3 kuruşluk fayda sağlarlar 100 kuruş alırlar yok böyle birşey ya...

  • doğrucu davut28 Mayıs 2013 19:58

    masraflardan değil KMH faizlerinin sınırlandırılmasından olmasın