BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBanka hesaplarına SMS ve linkli tuzak----

Banka hesaplarına SMS ve linkli tuzak

Banka hesaplarına SMS ve linkli tuzak
01 Ekim 2023 - 15:48 www.finansgundem.com

Adana’da SMS yoluyla gönderdikleri linkler aracılığıyla cep telefonlarına uzaktan erişim sağlayıp, binlerce vatandaşın mobil bankacılık hesabını ele geçiren ve milyonlarca liralık vurgun yapan şebeke çökertildi


Adana’da emniyet güçleri mobil bankacılık hesapları üzerinden paraları çalınan vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçti.

Ekiplerin çalışması sonucu bir şebekenin, “bilişim yoluyla nitelikli hırsızlık” suçunu işleyerek Türkiye genelinde binlerce kişiden milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi.

Şebekenin, bazı internet sitelerini hackleyip, tıklama sonucu açılan pencereler aracılığıyla ve vatandaşların cep telefonlarına SMS yoluyla gönderilen linklerle cihazlarına zararlı uygulamalar yüklediği tespit edildi.

Vatandaşlara fark ettirmeden yükledikleri zararlı uygulamalar ile cep telefonlarını ele geçiren şebekenin, özellikle gece saatlerinde cihazda yüklü olan mobil bankacılık hesaplarına girerek para çektikleri ve mobil ödeme yaptıkları saptandı.


Şebekenin S.S., C.K., Ş.K.Ü. ve F.D.’den oluştuğunu belirleyen ekipler, şüphelilerin bilişim yoluyla nitelikli hırsızlık suçundan elde ettikleri haksız gelirin bir kısmıyla şirket kurup, internet üzerinden piyasanın çok altında değerlerde, oyunlarda kullanılan sanal para sattıklarını ortaya çıkardı.

Savcılığın yakalama kararı çıkardığı 4 şüpheli, önceki gün düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, çok sayıda sim kart ve cep telefonları, taşınabilir bellekler ile laptoplara da el konuldu.

Soruşturma kapsamında hem hırsızlık hem de oyun parası satışından gelen haksız kazanç ile alındığı düşünülen gayrimenkul ve araçlara tedbir koyuldu, şüphelilerin banka - kripto para hesapları bloke edildi.

Emniyette sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4 şüpheliden S.S., C.K., Ş.K.Ü. tutuklanırken, F.D. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TBB'den dolandırıcılık girişimlerine yönelik güvenlik uyarısı

 

Banka hesaplarını kiralayarak kara para aklamaya çalıştılar

 

MİT'ten teknoloji adımı: Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)