BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBanka dolandırıcıları en çok hangi yöntemleri kullanıyor----

Banka dolandırıcıları en çok hangi yöntemleri kullanıyor

Banka dolandırıcıları en çok hangi yöntemleri kullanıyor
10 Temmuz 2019 - 07:43 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası yetkilileri Uluslararası Finans Kongresi'nde yaptıkları sunumda banka dolandırıcılarının en çok kullandıkları yöntemleri anlattı

Rusya'da banka hesaplarındaki paraların dolandırılmasının en büyük nedeni dikkatsizlik. Merkez Bankası yetkililerinin St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Finans Kongresi'nde yaptıkları sunumda bu bilgi paylaşıldı.

Mobil cihaz kullanıcılarının güvenliğini tehdit eden riskler arasında, siber okuryazarlık seviyesinin düşük olması ve dikkatsizlik yüzde 29 ile ilk sırada. Cihazın kaybedilmesi (yüzde 27), ya da çalınması (yüzde 11) diğer büyük riskler.

Konuyu haberleştiren İzvestiya gazetesinin görüşüne başvurduğu siber güvenlik firması Zecurion'un analistleri, dolandırıcıların vakaların yüzde 60'ında psikolojik yöntemlerden yardım aldığına dikkat çekiyor.

Bir diğer güvenlik firması Group-IB'nin yetkilileri ise sosyal mühendislik yöntemlerinin kullanım oranının yüzde 80'in de üzerinde olduğu görüşünde. Bir başka deyişle, banka müşterileri en çok "ikna" yöntemine kurban gidiyor. Dolandırıcılar bu müşterilere telefonla ulaşarak onları Banka için çalıştıklarına inandırıyor ve hesapları boşaltmak için ihtiyaç duydukları bilgileri ağızlarından alıyor.

Uzmanlar bu yöntemlerin Rusya'da dünyadaki diğer ülkelere kıyasla daha yaygın olduğuna dikkat çekiyor. Çözüm olarak ise halkın siber okuryazarlığını arttırmak gerektiğine işaret ediliyor. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)