BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBanka bilançoları öncesi kar satışları----

Banka bilançoları öncesi kar satışları

Banka bilançoları öncesi kar satışları
24 Nisan 2022 - 08:05 www.finansgundem.com

Yılbaşından bugüne yüzde 35 oranında yükseliş kaydeden Borsa İstanbul’da Cuma günü kar satışları hakim oldu. Önümüzdeki hafta gözler banka bilançolarında olacak.

Son iki ayda yükseliş trendini koruyan Borsa İstanbul geçen hafta Cuma günü kar satışlarıyla karşı karşıya kaldı. Endeks 2500 puanın altına sarksa da uzmanlar çıkış trendinin korunduğunu belirtiyor.

Önümüzdeki hafta gelecek banka bilançoları endeksin yönünü belirleyecek. Bankacılık sektörünün 2021 Ocak-Şubat döneminde kâr rakamı 9 milyar TL olurken, 2022’nin aynı döneminde yüzde 333’lük artışla 39 milyar TL’ye ulaştı. Banka hisselerinde yaşanan yükseliş Borsa İstanbul’u da olumlu etkiledi ve Borsa İstanbul yeni zirveleri gördü.

Önümüzdeki hafta Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası bilançoları bekleniyor. Zeynel Balcı Hürriyet’teki köşesinde yüksek karlılığın devam edeceğini belirtiyor. Ancak Cuma günü yaşanan kar satışlarına dikkat çekerek beklentilerin önceden alındığını vurgulayan Balcı’nın endeksle ilgili beklentisi ise şöyle: “Borsada çıkış hareketi kâr satışlarıyla karşılaştı. Derinlik kazanan satışlara rağmen yükseliş trendi korunuyor. İlk destek 2.460 seviyesinde görülüyor. Çıkış trendinin korunması açısından bu seviyenin üzerinde kalınması önemli olacak. Aksi taktirde sonraki destek noktaları 2.435 ve 2.400 seviyelerinde bulunuyor. Olası tepki alımlarında ilk dirençler ise 2.500 ve 2.560 seviyelerinde bulunuyor. Sonraki dirençler 2.600-2.620 seviyelerinde. Önemli direnç bölgesine yaklaşan endekste yorgunluk emareleri artmış durumda. Bu açıdan destek seviyelerinde tepki alımları görülse de kâr satışları etkisini sürdürebilir.”

MAYISTA SAT UZAKLAŞ

Cuma günü yaşanan sert düşüş sonrası “Mayısta sat ve uzaklaş” mottosunun yaşanma ihtimaline dikkat çeken Ufuk Korcan, Dünya’daki köşesinde, “MCSI Gelişen Ülkeler Endeksi ve Borsa İstanbul, son 9 yılın 5’inde mayıs ayını eksi kapattı.

Son 24 yıla baktığımızda ise mayıs aylarının Borsa İstanbul’a pek yaramadığı dikkat çekiyor. BİST 100 Endeksi, 1998 yılından bu yana sadece 7 yıl mayıs ayını artıda kapatırken 17 yıl mayıs aylarını kayıpla tamamladı.”

Borsada alırken risk nasıl azaltılır?

 

Borsa için kritik mayıs ayı yaklaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)