BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBanka bilançoları borsada yönü belirleyecek----

Banka bilançoları borsada yönü belirleyecek

Banka bilançoları borsada yönü belirleyecek
14 Temmuz 2020 - 09:36 www.finansgundem.com

Korona virüsün neden olduğu ekonomik kriz sürecinde bankaların bilanço açıklamaları endişeyle bekleniyor. Fakat bilançolar beklentilerin aksine borsaları yukarıya taşıyabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in gündeminde ABD bankalarının ikinci çeyrek bilançoları var. Korona virüs süreci nedeniyle olumsuz beklentilerin yoğunlukta olduğu bilanço sezonunda National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan bankaların bir sürpriz yapabileceğini belirtiyor.

Art Hogan CNBC’ye verdiği röportajda bankaların beklentilerin üzerinde bilançolar açıklayarak hisse senetlerini yükseltebileceğini kaydetti. Hogan, “Bankaların bilanço beklentilerinin bu çeyreğe gelinene kadar hiç bu kadar düşük olmadığını düşünüyorum. Tahminim kötü haberden çok daha fazla iyi haberle karşılaşacağımız yönünde ve bu grup fazlasıyla kötü haberi fiyatlandırdı” ifadelerini kullandı.

Banka bilançolarını toparlayacak üç şey

Baş borsa stratejisti büyük bankaların beklentilerin önüne geçmeleri ihtimalini üç nedenle açıklıyor.

Hogan, “Ticaret ve yatırım bankacılığı gibi aktivitelere dahil olan bankaların sadece ikinci çeyrekte bu pazarlarda büyük ihtimalle %30 ila %50 arası bir büyüme kaydedeceklerini unutuyoruz” dedi.

Baş stratejist ayrıca ABD’deki kurumsal borç piyasası ve mortgage talebindeki güçlü aktivitenin altını çiziyor. Hogan, “Mortgage başvuruları ikinci çeyrek boyunca çok iyi bir başarı elde etti” dedi.

Hogan bu faktörlerin kredi kaybı beklentilerini ve krizdeki müşterilerini dengeleyeceğini düşünüyor. Yatırımcılar Salı günü JP Morgan’ın paylaşacağı bilanço raporunda bunun işaretlerini görebilir.

Finans sektörü karanlıkta yürüyor

Finans şirketleri korona virüs süreci boyunca en kötü performans gösteren grupların arasında yer alıyor. ABD’nin en büyük finans isimlerinin oluşturduğu KBW Banka Endeksi yılın başından bugüne kadar %35 değer kaybetti. Banka hisseleri 23 Mart tarihinden bu yana geri dönüş için uğraşsa da şimdiye kadar başarılı olamadı.

Wall Street bundan sonraki süreçte neler olacağına anlam vermeye çalışıyor. Hogan, “Bankaların hiçbiri beklenti açıklamadı. Bu nedenle ikinci çeyreğin nasıl olduğunu anlamak için hesaplamaların yanında tahmin yürütmek de gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Ancak bu durum baş stratejistin cesaretini kırmıyor; aksine uzun vadeli satın alma fırsatı olarak görmesini sağlıyor. Art Hogan, “Bu borsa gerçekten kötü haberlerin daha az kötü hale gelesi sırasında tarihi başarılar elde etti” ifadelerine yer verdi.

S&P'den o ekonomiler için yüzde 4,7'lik küçülme beklentisi

 

SoftBank varlık satışına hazırlanıyor

 

Çin'in ihracatı ve ithalatı arttı

 

Borsa dolandırıcılarını takip edenler de suçlu sayılacak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdi14 Temmuz 2020 12:37

    Hep yurt dışı bankaları,,kardeşim Türk bankaları için yorumunuz yok mu?Hangi banka ne kadar kar açıklar.