BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka al, eğilip bükülme----

Banka al, eğilip bükülme

Banka al, eğilip bükülme
09 Nisan 2013 - 14:27 www.finansgundem.com

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, " Yeni bir ülkeye bankacılıkla gitmek istemiyorum” dedi

Deloitte Türkiye tarafından düzenlenen “Bölgesel-Global Oyuncu Olmak İçin Stratejik veya Finansal Ortaklık Gerekir mi” başlıklı toplantının konukları Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’dı.
Özyeğin Avrupa ekonomisindeki son durumu değerlendirdi.
1,5 yıl önce Avrupa'nın Japonya'ya benzemeye başladığını söylediğini hatırlatan Özyeğin, Euro Bölgesi'nin önümüzdeki yıllarda küçüleceğine belirtti,buna karşın “Türkiye inanılmaz istikrar içinde” dedi.
Türk bankalarının birbirleriyle çalışmayı öğrendiğini  “borç alırken de verirken iyi” sözleriyle dile getiren Özyeğin, Avrupa’da Türkiye ve Rusya dışında bankacılık sektöründe yılda %15 büyüme sağlayan başka ülke bulunmadığına dikkat çekti.
Özyeğin “Açılacağımız ülkeyi iyi bilmek lazım. Yeni bir ülkeye bankacılıkla gitmek istemiyorum” dedi.
LİMAN İŞİNİ SEVDİ
Özyeğin, ayrıca 2008’de Kumport Liman’ı satın aldıktan sonra liman işini sevdiklerini, yeni liman fırsatı çıkarsa satın alabileceklerini söyledi. Özyeğin, ihracatın ve ticaretin artmasıyla limancılığın da büyüdüğüne işaret etti.
'BANKA AL, EĞİLİP BÜKÜLME'
Sohbet sırasında Özyeğin ile Akın arasında esprili anlar da yaşandı.
Özyeğin, Akın’a “Sana banka almanı tavsiye ediyorum. Böylece bankaların önünde eğilip bükülmene gerek kalmaz” dedi.
Akfen Holding  Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da Üzeyir Garih ile olan bir anısını anlattı. Akın, “Üzeyir Garih ile çok iş yaptık. Bana derdi ki, oğlum Hamdi, bir ortaklıkta azınlıksan sorun yok, çoğunluk isen de sorun çıkmaz. Ancak yüzde 50-yüzde 50 ortaksan zor çünkü birinden birinin fedakarlık etmesi gerekir” dedi.
Akın “Ortaklıklarda alttan almak için de ben hacim olarak kendimden büyük ortakla çözüyorum bu işi. Alttan almayıp da ne yapacaksınız. Büyük firmayla ortaklık yaptığımda yüzde 50-yüzde 50’de fedakarlık yapan siz oluyorsunuz” dedi.
İSKENDERUN LİMANI’NIN FİYATINA AKLIM ERMİYOR
Bir soru üzerine Akın, İskenderun Limanı ile ilgili “Aşırı değerli görmesem alırdım. Fiyatını konuşamam, aklım ermiyor. Sıradışı bir şey” şeklinde değerlendirdi.
Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait İskenderun Limanı’nın 36 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 372 milyon dolarla Limak Yatırım vermişti. 2005 yılında yapılan ilk ihaleye göre, teklif edilen fiyat 4.6 kattan yüksek olmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)