BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of China yatırımcılarına 1 milyar dolar kaybettirdi----

Bank of China yatırımcılarına 1 milyar dolar kaybettirdi

Bank of China yatırımcılarına 1 milyar dolar kaybettirdi
27 Nisan 2020 - 16:22 www.finansgundem.com

Bank of China, geçtiğimiz haftaki Amerikan tipi petrolün çöküşüyle birlikte yatırımcılarına 7 milyar yuan (1 milyar dolar) zarar ettirdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bloomberg News’in konuya yakın kişilere dayandırdığı habere göre Çin'in beş büyük devlet bankasından biri olan Bank of China, geçtiğimiz hafta Amerikan tarzı petrolde (WTI) yaşanan tarihi çöküş sonrası yatırımcılarını 7 milyar yuanlık (1 milyar dolar) zarara soktu.

ABD’nin Mayıs kontratlı WTI tipi ham petrolün varil fiyatı 20 Nisan’da yüzde 396 oranında bir düşüşle eksi 37,63 doları görmesiyle bankanın müşterileri petrol krizinin içine girdi. Bankanın binlerce müşterisi portföylerinde vadeli kontrat bulundurmasını internet üzerinden protesto etti.

Bank of China vadeli petrol ticaretini askıya aldığını açıkladı. Petroldeki dalgalanma sonucunda diğer Çinli bankalarda benzer araçlarının satışlarını durdurdu.

Banka Cuma günü yaptığı açıklamada yatırımcıların %46’sının 20 Nisan’daki pozisyonlarını tasfiye ettiğini ve geri kalanların da pozisyonlarını devretmeyi veya vade sonunu beklediğini söyledi.

Banka ayrıca ürün çeşitliliği ve risk kontrolü ile alakalı prosedürleri gözden geçireceğini ve yasal sorumluluk çerçevesinde müşterilerin çıkarlarını koruyacağını belirtti.

Çin’de destek kredileri bankaları zorluyor

Çin, banknotlara veda edecek mi?

Bank of China faaliyet izni aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)