BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBank of America'dan TCMB için yeni faiz tahmini----

Bank of America'dan TCMB için yeni faiz tahmini

Bank of America'dan TCMB için yeni faiz tahmini
22 Mart 2024 - 12:28 www.finansgundem.com

Bank of America "Politikada duruşundaki yüksek sıkılık seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, TCMB'nin tekrar faiz artırımına gitmesini çok düşük bir ihtimal olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu

Bank of America'ya göre TCMB'nin yılın geri kalında bir faiz artırımı yapması çok olası görünmüyor. Faizi yıl sonuna kadar 250 baz puan indirmesini bekliyor.

TCMB'nin politika faizini 5OO baz puan ve gecelik borçlanma/borç verme faizlerini bu oranın sırasıyla 3OO bp altında ve üstünde belirlemesinin etkin faiz artırmınını 650 baz puana getirdiğini aktaran Bank of America, para politikası duruşunun artık çok kısıtlayıcı hale geldiğini savundu.

BofA, "Sadece politika faizini değil, son dönemde attığı düzenleyici adımları da göz önünde bulundurduğumuzda TCMB'nin politika duruşunu artık oldukça kısıtlayıcı bir alana taşıdığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Politikada duruşundaki yüksek sıkılık seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, TCMB'nin tekrar Faiz artırımına gitmesini çok düşük bir ihtimal olarak görüyoruz" değerlendirmesini yapan BofA, "Açıklamalarında daha fazla artırıma açık kapı bıraktılar; ancak ücret artışları, fiyat ayarlamaları ve seçim kampanyası harcamalarının etkisi azaldıkça aylık enflasyon eğiliminin ikinci çeyrekte itibaren yavaşlamasını bekliyoruz. Yılsonunda enflasyonu %42 olarak görüyor ve yılsonuna kadar 250 baz puanlık bir indirimle politika faizini %47,5'e çekebileceklerini düşünüyoruz" dedi.

Capital Economics: TCMB'nin kararı cesaret verici

 

TCMB döviz rezervleri 9 haftadır azalıyor

 

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)