BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'ya 250 milyon dolarlık kaynak----

Bank Asya'ya 250 milyon dolarlık kaynak

Bank Asya'ya 250 milyon dolarlık kaynak
16 Şubat 2015 - 11:09 www.finansgundem.com

Bank Asya'nın iştiraki Işık Sigorta'nın Hazine'den beklenen onayın gelmesi üzerine satılacağı konuşuluyor

Yönetim hakkına el konulmasından sonra Bank Asya'da sular duruldu mu? En azından çıkan haber sayısı azaldı diyebiliriz. Yeni yönetim, ilk günün ardından herhangi bir açıklama yapmamayı tercih ediyor. Bankanın hissedarları hukuki yollara başvurma hazırlığında. Twitter fenomeni Fuat Avni kararda imzası olan kurul üyelerinin isimlerini verdi. Sıcağı sıcağına konuşmamayı tercih eden Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise geçen hafta BDDK'yı adres gösterdi. Bir bankacı, "Geçen hafta Bakan Babacan, hem Merkez Bankası hem de BDDK yönetimine sahip çıktı. Bu kadar yıpratılan iki kurum, uzun süreden beri ilk kez sahiplenildi, destek aldı" değerlendirmesini yapıyor. Geçen hafta içinde edindiğimiz bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. O da Bank Asya'nın iştiraki Işık Sigorta'ya ilişkin. Bilindiği gibi, Işık Sigorta, bir yılı aşkın süreden beri hisselerin satışı için danışman kuruluşa yetki vermişti. Uzun süren pazarlıklarda bir süre öncesinde olumlu sonuçlanma noktasına gelindi. Hatta şirketin değeri için de el sıkışıldığı iddia edildi.

Bir yatırım bankacısı, bu pazarlıklara ilişkin iddialı söylemlerde bulundu. Bu bankacıya göre, Işık Sigorta'ya talip olan yabancı kuruluşla, 250 milyon dolarlık değer üzerinden şirketi satın alması için ön anlaşma imzalandı. Şirket, gerekli yasal izinler için, sigorta sektörünü denetleyen ve üst kurum olan  Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Ancak bu ortaklığa Hazine'den beklenen onay bir türlü gelmedi. Satışın onay alması durumunda Bank Asya'nın kasasına 250 milyon dolarlık taze kaynak girmiş olacaktı. Bu iddiaları kaynağından doğrulama olanağımızın olmadığını belirtelim. (Ekonomist)
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Satış17 Şubat 2015 08:24

    Sattirmazlar. normal bir dönem olsa çoktan izin veritlerdi. Ama amaç halisane olmadığı için sttirmayip sıkıntıya girsin isterler. Artık devletin civisi çıktı. Allah sonumuzu hayretsin.