BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya nedeniyle sektör büyümedi!----

Bank Asya nedeniyle sektör büyümedi!

Bank Asya nedeniyle sektör büyümedi!
17 Kasım 2016 - 13:49 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan İstanbul’da düzenlenen ‘Basın Buluşması’nda , sektörün ve bankanın 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 yılı beklentilerini paylaştı

2016 Eylül ayı itibariyle katılım bankacılığındaki büyümenin “yok gibi” olduğunu söyleyen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bu da Bank Asya’nın sistem dışına çıkmasından kaynaklandı” dedi. Bank Asya’nın sistemden çıkması ve sektöre gelen yeni oyuncular nedeniyle sektörün performansının değerlendirilmesi açısından 2016’nın uygun olmadığını belirterek, sektörün asıl performansının gelecek yıl ortaya çıkacağını söyledi.

Kuveyt Türk’ün karının 2016 Eylül itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29.2 artarak 441 milyon lira olarak gerçekleştiğini hatırlatan Uyan, ayı dönem içinde toplam aktiflerinin 45.2 milyar lira, kullandırılan fonların toplamının 29.1 milyar lira, toplanan fonların ise 28.8 milyar lira olduğunu kaydetti.

En çok şube açan ikinci banka

Banka olarak geçen yıl en çok şube açan ikinci banka olduklarının altını çizen Uyan, bu yıl açılan 25 şube ile yılsonunda şube sayılarının 385’eulaşacağını belirten Uyan, 2017 yılında da 400 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirti. Uyan, halen sektörde en çok şubesi olan katılım bankası olduklarını da kaydetti.

Dünyada paradigma değişti

Sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uyan, dünyada paradigmanın değiştiğini belirterek, global piyasalar ve ekonominin seyri açısından 2017’de ABD’nin nasıl bir yapılanma içinde olacağı ve FED’in faiz politikasının önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin önümüzdeki yıl yüzde 4.2 büyümesini beklediklerini söyleyen Uyan, bankacılık sektöründeki faiz indirimine paralel olarak katılım bankacılığı sektörünün de kullandırdıkları fonlarda kar payı oranlarını düşürdüklerini söyledi. Konut kredilerinde aylık kar payı oranının yüzde 1’in altına indiğini kaydeden Uyan, daha fazla düşüşün ise sektördeki kaynak ve aracılık maliyetlerinin düşmesine bağlı olduğu olduğunun altını çizdi.

Ufuk Uyan’ın basın toplantısından öne çıkar notlar şöyle:

KATILIM BANKACILIĞI SEKTÖRÜ

* Katılım bankacılığı sektörü büyüyor, avantajları öğrenildikçe faizsiz finans araçlarına olan talep tüm dünyada ve Türkiye’de hızla yükseliyor.

* 60 civarında ülkede faaliyet gösteren sektör 2015 yılsonu itibariyle 1,88 trilyon doları aşan aktif büyüklüğe ulaştı. Sektörün yüzde 93’ünü Suudi Arabistan, Katar, Endonezya, Malezya, BAE, Bahreyn, Pakistan, Kuveyt ve Türkiye oluşturmaktadır.

* Türkiye’de de katılım bankacılığı sektörü, reel sektöre kaynak aktarmak, kayıt dışı ekonomiyi azaltmak, ithalat ve ihracat finansmanına aracılık etmek, istihdam artışını sağlamak gibi önemli katkılarıyla ekonomiye değer katıyor.

* Katılım bankacılığı sektörünün Eylül ayı itibariyla

o Aktif büyüklüğü 120 Milyar TL’yi aşmıştır. Türk bankacılık sektörü içerisindeki Pazar payı yüzde 4.7’dir.

o Kullandırılan fon ve leasing riski 76 Milyar TL’yi aşmıştır. Türk bankacılık sektörü içerisindeki Pazar payı yüzde 4.7’dir.

o Toplanan fonları 72 Milyar TL’ye yaklaşmıştır. Türk bankacılık sektörü içerisindeki pazar payı yüzde 5.4’tür.

KUVEYT TÜRK 3. ÇEYREK SONUÇLARI ve 2017 ÖNGÖRÜLERİ

* Kuveyt Türk 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,2 artışla 441 milyon TL kar elde etti.

* 2016 yılının üçüncü çeyreği itibariyle Kuveyt Türk’ün aktif toplamı 45,2 milyar TL, kullandırılan fonların toplamı 29,1 milyar TL ve toplanan fonlar 28,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Özkaynaklar hacmi 3,9 milyar TL olarak gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranı ise %16.99 seviyesine ulaştı.

* 2017’de önceliğimiz “verimlilik” olacak. Organizasyonumuzu, süreç ve prosedürlerimizi en verimli şekilde yöneterek müşterilerimize ayırdığımız zamanı artırmayı hedefliyoruz. Büyüme ve şubeleşme politikamızı da devam ettireceğiz.

“Bu dönemde şube sayısını artıran tek bankayız”

* Sektöre yeni giren bankalar haricinde, bankaların yeni şube açmadığı; hatta bazılarının şube kapattığı bir dönemde şube sayımızı artırmaya devam ediyoruz.

* Bu yıl açılan 25 şube ile yılsonunda şube sayımızı 385’e ulaştırmış olacağız. 2017 yılında 400 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.

* Banka olarak geçen yıl en çok şube açan ikinci bankaydık, bu yıl ise birinciyiz.

* Sektördeki en yaygın şube ağına sahibiz.

* Çok sayıda yeni şubesi olan bir banka olarak verimlilik ana gündem maddelerimizden bir tanesini oluşturuyor. Maliyet/Gelir rasyosunda şu an iyi bir noktadayız, ancak daha da iyileştirmek için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Verimlilikte tabii ki ölçek olarak belli bir büyüklükteki bankalar daha avantajlı bir pozisyona sahipler. Bizim stratejimiz ise bir taraftan ölçeğimizi büyütürken, diğer taraftan gerçekleştirdiğimiz projeler ile verimlilik seviyemizi en üst noktaya çıkarmak. Yeni açtığımız genç şubelerimizin büyüme sürecinde Bankamızın maliyet/gelir rasyosunda kademeli bir şekilde iyileşme yaşanacağını ve bu durumun önümüzdeki birkaç yıllık süreçte bu rasyoda bizi ilk 10 Banka arasına taşıyacağını düşünüyoruz. Ayrıca şubelerimizin yaş ortalaması yükseldikçe, şube başına kullandırılan fon/toplanan fon /kar oranları da ciddi bir şekilde artırıyor ve daha verimli bir şube portföyüne sahip oluyoruz. Verimlilikte ölçek ekonomisinin önemli bir belirleyici olduğu bankacılık sektöründe, aktif büyüklükte 12. sırada yer alan bankamızın önümüzdeki beş yıllık süreçte şube başına kullandırılan fon/toplanan fon /kar oranlarında da sektörde ilk 10 banka arasında yer almasını hedeflemekteyiz.

* Kuveyt Türk, 2015 yılı vergilendirme dönemi içerisinde 159 milyon 650 bin TL vergi beyan ederek katılım bankaları arasında birinci, Türkiye Geneli ilk 100 listesinde ise 19. ve bankalar arasında 10. sırada yer aldı.

* İstihdama katkı sağlıyoruz. Yakın zamanda 200 personel alımı yaptık. Türkiye’nin 27 yıllık köklü bir markası olarak bugün 380 şube ve 5696 personelimizle Türkiye’nin her yerinden hizmet vermeye devam ediyoruz.

* Üniversiteli gençleri de Bankada Kampüs programı ile çekirdekten yetiştirerek kurum içinde istihdam ediyoruz.

“2017’de verimlilik artışı için çalışacağız”

* Kuveyt Türk olarak stratejik hedeflerimizden biri de “Müşteri odaklılık”.

* Bu hedef doğrultusunda şubelerimizin verimliliğini arttırmak için şubelerimizdeki operasyonel iş yükünü yürüttüğümüz çeşitli projeler ile elektronik ortama aktararak merkezileştiriyoruz.

* Ayrıca yeni şube iş modeli projemiz ile çalışanlarımızın üzerindeki operasyonel yükleri minimize ederek müşterilerimize odaklanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu projenin bir parçası olarak şube tasarımlarımızı verimliliği arttıracak şekilde yeniliyoruz.

* Verimlilik odaklı bir diğer yeniliğimiz ise şubelerin içerisine yerleştirdiğimiz lobi ATM’lerimiz. Müşterilerimizin ATM üzerinden yapabilecekleri işlemleri şube içi ATM’ye yönlendirerek hem onların sıra beklemelerinin önüne geçiyor, hem de şube iş yükünü hafifletiyoruz. Bir diğer çalışmamızda ise sahadaki arkadaşlarımızı mobil cihazlar ile destekleyerek, hizmetleri

olabildiğince müşterilerimizin ayağına götürmelerini sağlıyoruz. Kanal göçü çalışmalarımız da verimlilik çalışmasında önemli bir yer tutuyor.

* Önümüzdeki dönemde girişimci bankacılığı alanı da gündemimizde olacak.

* Öte yandan 2016 yılında mobil şube, internet bankacılığı ve Senin Bankan platformuna yeni fonksiyonlar ekledik. Yakın zamanda kurumsal internet sitemizi yeniliyor olacağız. Bu noktada çalışmalarımızda sona gelindi.

* Bankacılık işlemlerinin gişeden elektronik ortama doğru taşındığı bu dönemde Kuveyt Türk olarak, alternatif dağıtım kanallarımızı geliştirmeye odaklandık.

* 2015 yılında dünyanın ilk dijital faizsiz bankacılık platformu olan Senin Bankan dijital bankacılık platformunu hizmete sunarak müşterilerimize farklı bir kanal açtık. Senin Bankan üzerinden şubeye gitmeden yapılabilen dijital BES işlemini başlattık. Senin Bankan ile dijital kanallar üzerinden müşterilerimize hızlı ve etkili çözümler sunuyoruz. Şu ana kadar yüzde 90’ı genç segmentten oluşan 50 bin yeni müşteri kazandık. Tamamı yeni müşterilerden kazanılan 60 milyon TL mevduata ulaştık.

* Toplam aktif müşterilerimizin yüzde 47’sini dijitalleştirerek önemli bir dönüşüm sağladık. Alternatif dağıtım kanallarımızdan yapılan işlemler tüm bankacılık işlemlerinin yüzde 75’ini oluşturuyor. 2017 yılında internet ve mobil kanallarında ürün – hizmet çeşitliliğimizi artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda mobil ve internet şubemiz çok yakında yenilenen yüzüyle müşterilerimize hizmet vermeye devam edecek.

EKONOMİYE KATKIMIZ

“Kuveyt Türk’ten 2016 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen en başarılı uluslararası sermaye piyasaları ihracı”

* 2010 yılında Türkiye’deki ilk sukuk ihracını yapan bankamız bu alanda öncü olmaya devam etmektedir. İhraç edilen sukuklar ile pasif tarafta kaynak çeşitliliğimizi arttırıyoruz. Son olarak gerçekleştirdiğimiz 5 yıl vadeli ve 500 milyon USD nominal değerli sukuk ihracı, rekabetçi bir getiri oranı ile fiyatlanmasına rağmen 4 kat fazla taleple karşılaştı. İhraca Körfez bölgesinden, Avrupa’dan ve Asya’dan toplam 150 yatırımcı ilgi gösterdi. Yatırımcıların yüzde 61’i Körfez bölgesinden, yüzde 27’si İngiltere ve Avrupa’dan ve yüzde 12’si ise Asya’dan oldu.

* Bugüne dek ABD Doları, Malezya Ringiti ve Türk Lirası gibi farklı para cinslerinde yurt içi ve yurt dışında toplamda yaklaşık 9,8 milyar TL’lik kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Bunların yaklaşık 5,6 milyar TL’si çeşitli piyasalarda hâlihazırda dolaşımda bulunmaktadır. Yurt dışı kaynaklı bu kira sertifikası ihracı ekonomiye büyük katkı sağlayacak.

* Geçtiğimiz günlerde Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), tarafından bu yıl sektöre kazandırdığımız çalışmalar dolayısıyla ödüle layık görüldük. 2016 yılı Şubat ayında 350 milyon dolarlık sermaye benzeri sukuk, Mayıs ayında 300 milyon lira yurt içi kira sertifikası ve Ekim ayında ise 500 milyon dolarlık uluslararası sukuk ihracı gerçekleştirerek, Türkiye’nin en büyük ihraçcısı unvanını bu sene de elimizde tuttuk. Bu ödülün yanı sıra Global Finance tarafından Türkiye’nin En İyi İslami Finansal Kuruluşu Ödülü, Islamic Finance News tarafından ‘Türkiye’de Yılın İhraççısı’ Ödülünün de sahibi olduk.

* 2015 yılında da yurtiçinde hem nitelikli yatırımcılara hem de halka arz şeklinde toplam yaklaşık 1 milyar 524 bin TL’lik 21 sukuk ihracı ve yurtdışında ise ringit cinsinden 3 adet 800 milyon ringit tutarında işlem gerçekleştirilmiştir.

* Türkiye’de kira sertifikası piyasasını büyütmek ve derinleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Proje Finansmanı

* Ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak amacıyla 1 Milyar TL’nin üstünde proje finansmanı gerçekleştirdik. Proje finansmanı risk bakiyemizin yüzde 90’ı yenilenebilir enerji projelerinden oluşmaktadır.

* 2018 Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda proje finansmanına odaklanarak, bu alandaki desteğimizi arttıracak çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle enerji, altyapı ve sağlık alanında kamu yararı oluşturacak projeler ile ekonomiye destek vermeyi amaçlıyoruz. 2017 yılsonu itibari ile proje finansmanı risk bakiyemizi 1 Milyar Dolar seviyesine çıkarmayı hedeflemekteyiz.

* Ayrıca, 2015 yılı itibari ile ticari ve kurumsal firmalara iki yıldan uzun vadeye sahip 9 Milyar TL’nin üzerinde finansman sağladık. Bu uzun vadeli kullandırımlar içerisinde Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri olan inşaat ve imalatın payı yüzde 50’nin üzerindedir. Enerji, eğitim, sağlık ve iletişim sektörlerinde sağlanan uzun vadeli finansmanlar ile Türkiye’nin 2023 vizyonu olan “Refah Toplumu”nun oluşmasına katkı sağlıyoruz.

* Türkiye’nin 10 stratejik sektörü içerisinde bulunan Tarım alanında ise oluşturulan özel ekiple Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı vatandaşımıza özel finansman desteği sağlıyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe desteklerine ve tarım sigortalarında TARSİM’e aracılık ediyoruz. Geri ödemeleri ise çiftçilerimizin hasat dönemine uygun olarak planlıyoruz.

“Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırıyoruz”

* Borsa İstanbul (BIST) Kıymetli Madenler ve Taşlar piyasasında en çok altın işlem hacmi ile tüm üyeler ve bankalar arasında liderliğini devam ettiren Bankamız, 2013’te Takasbank’ın altın

takasını gerçekleştiren bankası niteliğini kazanmıştır. Bankamız, Gümüş işlem hacimlerinde de bankalar arasında birinci sırada yer almaktadır.

* 2011 yılında başlattığımız ve Türkiye genelindeki şubelerimizde düzenlediğimiz “Altın Günleri” kampanyasıyla, bugüne kadar toplamda 11 ton altını yastık altından ekonomiye kazandırdık. Haftalık olarak tüm şubelerimizde düzenlenen altın günlerine 80.000’i aşkın müşterimiz katıldı. Türkiye’de ilk olan altın günleri, altın katılma hesabı, ATM altını gibi birçok ürün ve hizmet ilk kez Kuveyt Türk tarafından başlatıldı.

* Altın uzmanı unvanı ile birçok altın ürün ve hizmetini müşterilerine sunan bankamız, özellikle altın günleri uygulaması ile sektöre öncülük etmiştir. Altın bankacılığı ürün yelpazesi en geniş olan banka olarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk, altın hesapları büyüklüğü bakımından katılım bankaları arasında birinci, tüm bankacılık sektöründe ise ikinci sırada yer almaktadır. Ayrıca Kuveyt Türk, altın mevduatının toplam mevduat içindeki payı olan yüzde 4 ile birinci sırada yer almaktadır.

* Yeni altın reklam kampanyasıyla birlikte altın günlerinde toplanan miktar 2 katına çıkarken, altın günlerine katılan müşteri sayısı ise 2,5 kat artış durumda. Altın günlerinde toplanan rakamlarımız incelendiğinde, özellikle düğün sezonu tarihlerinde daha fazla işlem yapıldığı görülmektedir. Tüm yıl boyunca toplanan altın miktarının yüzde 50’lik kısmı Mayıs-Eylül dönemleri arasında gelmektedir.

* Türkiye’de altın bankacılığının büyümesi 2008 finansal krizinden sonra uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının artması ile başlamıştır. Bu dönemde bankaların da altın hesaplarını başlatması ile ülkemiz vatandaşları da birikimlerini bankalarda takip etmeye başlamışlardır. Buna destek olarak merkez bankasının zorunlu karşılıklarda ve rezerv opsiyon mekanizmasında yaptığı değişiklikler de bankacılık sistemindeki altın hacmini artmaya başlamıştır. 2013 yılı Haziran itibariyle Türk bankacılık sistemindeki altın miktarı 268 ton ile rekor düzeye ulaşmıştır. Haziran 2016 tarihi itibariyle sektörde 79 tonluk bir altın hacmi mevcuttur. İçinde bulunduğumuz dönemde merkez bankasının yastık altından gelen altınlar için başlattığı ilave tedbirlerin etkisi ile yeniden canlanma olacağını öngörüyoruz.

KOBİ BANKACILIĞI

“KOBİ bankacılığında dönüşümü başlatan üç yeni ürün”

* 2016 yılında KOBİ bankacılığı alanında yenilikçi dönüşüm sürecini başlatarak, KOBİ segmentindeki müşterilerimizi daha iyi analiz eden, daha iyi tanıyan, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artıran bir yapıya büründük. Bu yapı sayesinde müşterilerimizi segmente ederek, iç organizasyonumuzu daha efektif hizmet verecek şekilde düzenleme

imkanı bulduk. Yaklaşık bir yıl boyunca devam eden bu süreç ile birlikte müşterilerimizi verimliliğine, büyüklüğüne, hacmine, geçmişine göre segmente ederek; bundan ürettiğimiz yapıyla da portföy yönetim sistemleri, performans yönetim sistemleri kurduk, fiyatlandırmaları çeşitlendirdik ve otomatik fiyatlandırma getirdik.

* Bu segmentasyon sonrasında kendi iç kaynaklarımızı leasing fonlarımızda kullanarak oluşturabileceğimiz fiyat farkını müşterilerimize ve piyasaya nasıl yansıtabileceğimize baktık ve Leasing hacmimizi iki katına çıkarmayı başardık.

* Dış ticarette tabana yayılma stratejimiz sayesinde müşteri tabanımızda %40 büyüme sağladık ve dış ticaret gelirlerimizde artış sağladık. Dış ticaret hizmeti veren şube sayımızı artırarak, şubelerimizin yüzde 90’ında dış ticaret kültürünü geliştirdik.

* Kobi bankacılığı olarak 2016 yılı ilk 10 aylık sürede leasing hacmimizde yüzde 35 büyüme göstererek 622 milyon TL riske ulaştık.

* Bu yıl içerisinde çıkardığımız Online Finans, Sağlam KOBİ Kart ve DTS – DBS gibi üç yenilikçi ürünle hem kurum verimliliğini hem de hizmet kalitemizi artırmayı başardık.

* Doğrudan borçlanma ve doğrudan tahsilat sistemlerimizi devreye aldık. Müşterilerimizin şubeye uğramadan sadece sistem üzerinden hem tahsilatlarını hem de borçlanma alt yapısını kurduk. Buradaki işlem hacmimiz ve verimliliğimizi bir senede 2.5 katına çıkardık.

* Online Finans’ı mobil ve internet şubemiz üzerinden, şubeye gitmeden hızlı ve daha az maliyetli fon kullanma imkanı veren bir ürün olarak müşterilerimize sunduk. 2016 yılının ilk 9 aylık döneminde; işletme, mikro ve orta büyük işletme segmentlerinde 832 projeyle toplam 36 milyonluk bir fon kullandırım hacmine ulaştık.

* Mart ayı başında devreye aldığımız Sağlam KOBİ Kart ürünümüzle mevcut limitten 12 taksite kadar 7/24 fon kullandırarak katılım bankaları arasında işletme kredisini karta yükleyen tek banka olduk. Bugüne kadar gerçekleştirilen 21 bin işlemle 120 milyon TL ciro elde ettik. Önümüzdeki dönemde kartta bazı iyileştirmeler yaparak taksit sayısını da artırmayı planlıyoruz.

* Bankamız, diğer bankaların çok ciddi bedeller karşılığında verdiği Sanal POS hizmetini Free Pos ürünü ile kurulum ve üyelik aidatı almadan sunabiliyor. E-ticarete atılan firmalara ücretsiz olarak sunulan Free POS hizmetiyle firmalar tüm işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor, bununla birlikte belirli aralıklarla aidat toplayan ya da müşterilerinden düzenli ödemeler tahsil eden üye işyerleri de Tahsilat Sistemini kullanarak aynı şekilde kurulum ve üyelik aidatı ödemeden Sanal POS kolaylığından yararlanabilmektedir. POS ciromuz yüzde 30 oranında büyüdü.

ÖZEL BANKACILIK

“Özel bankacılık ile körfez sermayesini Türkiye’ye çekerek ekonomiye katkı sağlıyoruz”

* Özel Bankacılık Grubu bugün, 4 ayrı kıtadan 50 farklı ülkeye mensup müşteriye hizmet vermekte ve toplam 4 milyar TL’yi aşan müşteri varlığını yönetmektedir.

* 2015 yılı sonu itibari ile 1848 yerli ve 700 yabancı olmak üzere toplam 2548 Özel Bankacılık müşterimiz bulunmakta iken 2016 son çeyrek itibari ile 2592 yerli, 1262 yabancı olmak üzere toplam 3854 Özel müşteriye ulaştık.

* Kuveyt Türk müşterilerine sunduğu ürün yelpazesini genişletmek amacıyla yüzde 100 iştiraki olan KT PORTFÖY YÖNETİMİ AŞ’yi kurmuş olup sunduğu yatırım fonları ile ülkemize yurtdışından kaynak girişine öncülük etmektedir.

* 2016 yılında KT Portföy ile Özel Bankacılık müşterilerimiz için TL sukuk fonu, USD sukuk fonu ve içerisinde hisse senedi bulundurabilen karma fonlardan oluşan 3 adet serbest yatırım fonu kurduk.

* Ayrıca Özel bankacılık müşterilerimize nitelikli sukuk ihraçları, kişiye özel (butik) yatırım fonları ve kişiye özel sukuk ihraçları ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel çözümler sunmaktayız.

* Seçkin İnşaat projelerine özel gayrimenkul kredi anlaşmaları yaparak ve yurt içi ve yurt dışı gayrimenkul fuarlarına iştirak ederek ülkemize yatırım yapmak isteyen körfez bölgesindeki varlıklı bireylerin Türkiye’deki ana bankası olmayı hedeflemektedir. Ayrıca Gayrimenkul Sektöründeki fırsatlardan faydalanmak isteyen özellikle Körfez bölgesi yatırımcıları için Gayrimenkul Yatırım Fonu kurma çalışmalarımız devam etmektedir

* Müşterilerimize özel hizmet vermek amacıyla 1 adet şubemiz, 9 adet kornerimiz bulunmakta olup, bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca körfez bölgesi ve Avrupa’da faizsiz yatırım ürünlerine ilgi duyan yatırımcılar için Dubai, Bahreyn, Kuveyt ve Almanya’da ulaşım noktalarımız bulunmaktadır.

* Müşterilerimize mobil, web ve telefon üzerinden özel iletişim kanalları oluşturulmuş olup İngilizce ve Arapça bilen personellerimiz tarafından özel Bankacılık müşterilerine ayrıcalıklı hizmet sunmaktayız

* 2017 de yeni kornerlar ve/veya yeni şube açmayı, körfez ülkeleri dışında yeni pazarlara yönelmeyi, amaçlıyoruz.

* Yine 2017’de ticari ve kurumsal segmentlerde bulunan gerçek kişilere özel bankacılık hizmetleri verme noktasında da yeni bir model oluşturuyoruz.

* Bu yıl içerisinde özellikle Körfez bölgesi müşterilerimizden gelen talep doğrultusunda müşterilerimize hukuk, vergi, zekat, veraset, gayrimenkul, sanat ve yurtdışı eğitim gibi alanlarda hususi danışmanlık hizmetleri sunmaya başladık.

“Almanya’da 4. Şubemizi açtık”

* 2015 yılında KT Bank AG ile Almanya’yı katılım bankacılığıyla tanıştırdıktan sonra, geliştirmeye devam ettik.

* Frankfurt, Mannheim ve Berlin’de şubelerimizi açmıştık. Bu yıl 4. şubemizi de Köln’de açtık.

* 2017 yılı için ana hedefimiz Almanya’da derinleşmek. Geniş kapsamlı strateji çalışmalarımıza odaklandık. Amacımız müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde belirlemek ve hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam etmek.

“Sermaye piyasalarında katılım finans ilkeleriyle aktif rol almak üzere KT Portföy’ü kurduk”

* Finansal piyasaların bir ayağı para piyasası, yani bankacılık ise, diğer ayağı da sermaye piyasalarıdır. Türkiye ekonomisinin büyümesinde sermaye piyasalarının çok daha fazla rol alması gündemde. Artık reel sektörün ve altyapı projelerinin finansmanında sermaye piyasalarının daha etkin kullanılması gerekiyor. Katılım Finans ilkeleriyle yatırım yapmak isteyen önemli bir yatırım kitlesine de bu piyasada alan açmak lâzım. Kuveyt Türk, bu alanı açmak, sermaye piyasalarında katılım finans ilkeleriyle aktif rol almak üzere tam bir yıl önce KT Portföy’ü kurdu.

* Kuveyt Türk’ün ülkemizde kira sertifikaları alanındaki öncülüğü ve halen önderliği aşikârdır. Bu alanda şirket kira sertifikaları [belediye ve altyapı projeleri kira sertifikaları] gibi yeni ürünlerle, katılım finans esaslı bir sabit getirili menkul kıymetler piyasasının oluşumuna destek vermeyi sürdüreceğiz.

* Katılım Emeklilik’in kuruluşuna iştirak ederek bireysel emeklilik için birikimlerinin katılım finans esasları çerçevesinde değerlendirilmesini arzu eden tasarruf sahipleri için önemli bir hizmet sunmuştuk. Katılım Emeklilik fonları hızla büyüdü; şimdi otomatik katılımla bu büyümenin daha da hızlanmasını bekliyoruz.

* 2016’da ikisi genel müşterilere açık, TEFAS’ta işlem gören, üçü yalnızca nitelikli yatırımcılara yönelik olmak üzere toplam beş adet yatırım fonu kurmuş ve yönetmektedir. Bu fonlarda iki ana yatırım stratejisi güdülmektedir: Yalnızca kira sertifikalarına yatırım yapan fonlar ve “hisse senedi ve kira sertifikalarına” yatırım yapan fonlar.

* Bunlar arasında Türkiye’de bir ilk, USD olarak fiyatlanıp satılan “küresel kira sertifikaları fonu” da var. Bu fon şimdilik yalnızca nitelikli yatırımcılara açık; Temmuz 2017’de TEFAS altyapısının hazır olmasıyla genel müşteriler için de USD fiyatlanan aynı tarzda bir fon kuracağız.

* Ayrıca KT Portföy, 4 Ocak 2016’dan beri bir adet esnek emeklilik yatırım fonu yönetiyor. Bu fon da kendi sınıfında, yani 14 adet faizsiz esnek emeklilik yatırım fonu içerisinde yılbaşından

bugüne yüzde 10 ile en yüksek getiriyi sağladı. Bu yılsonuna kadar bir adet daha emeklilik yatırım fonunun yönetilmeye başlanması bekleniyor.

Güçlü Teknolojik Altyapı

* Bu yıl 5. yılını kutlayan Kuveyt Türk Ar-Ge Merkezi, zenginleşen kadrosu ve gelişen altyapısıyla bankacılık sektöründe yenilik getirmeye devam etmektedir. Kuveyt Türk teknoloji ve Ar-Ge vizyonunu, ülke vizyonu ile birleştirmek ve uyumlulaştırmak hedefiyle çalışan Ar-Ge Merkezi Teknoloji alanında Türkiye’nin prestijini artıracak projeler üretmeye odaklanmıştır.

* Kuveyt Türk AR-GE Merkezi, 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Bankacılık ve Finans Sektörü kategorisinde “En İyi Ar-Ge Merkezi” ödülüne layık görülerek 3 yıl üst üste aynı ödülün sahibi oldu.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

* Kuveyt Türk olarak, toplumun sorumluluklarının farkında yaşamına devam etmesi gerektiğine, bunun bir parçasının da öz değerleri nesilden nesile doğru bir şekilde taşımak olduğuna inanıyoruz.

* Bankamızın bugüne kadar gerçekleştirdiği Ortaköy Büyük Mecidiye Camii, Azapkapı Saliha Sultan Çeşmesi, Bursa Kozahan Mescidi ve Çeşmesi restorasyon çalışmalarında ortaya çıkan tarihi ve kültürel izler, çok değerli isimlerin de katkılarıyla Kuveyt Türk Kültür Yayınları’nca hazırlanan kitaplara kaynak oldu. “Kaybolan Meslekler” ve “Kaybolan Çeşmeler” isimli iki prestij kitabı, bir belgesel film ve fotoğraf sergisiyle taçlandırılan “Evliya Çelebi Hac Yolu” kitabı ve son olarak da “Büyük Mecidiye Camii ve Ortaköy” kitabı Kuveyt Türk Kültür Yayınları tarafından hazırlanan temel eserlerdir. Kuveyt Türk, Kültür Yayınları’na 2016 yılında bir yenisini, “Kuşların Şarkısı” adlı çocuk kitabını ekledi.

* Bankamız ayrıca Türk-İslam sanatlarının önemli sanatçılarının eserlerini de toplayarak korumaktadır. Aralarında kat’ı, minyatür, tezhip, ebru, küfi ve hat eserlerinin bulunduğu 150 eseri Genel Müdürlük binasında ve şubelerimizde sergiliyoruz.

* Sosyal sorumluluk misyonumuzla, ülkemiz açısından önemi giderek artan kanser hastalığına karşı duyarlı bir hareketi oluşturmak için "Kanserle Savaş Haftası" vesilesiyle destek vermeye başladığımız “Umuda Destek” projesini, 4 yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda hayata geçiriyoruz. Şimdiye kadar 1 milyon 216 bin TL bağış topladık. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç sahibi kanserli çocuk ve ailelerinin tedavi sırasında hiçbir ücret

ödemeksizin konaklayabilecekleri ikinci Aile Evi’nin temellerini atmayı ve bu sayede daha fazla çocuğa ve ailesine tedavi süreçlerinde destek olmaya devam edeceğiz.

* Kuveyt Türk uluslararası ölçekte insani yardım kampanyalarının da destekçisi Somali ve Afrika genelinde kuraklık ve açlıkla mücadele kampanyasına, Van Depremi, SOMA Maden kazası mağdurlarına bağış yoluyla destek olan Kuveyt Türk, 2010 yılında da Pakistan’da sel felaketi mağdurlarının acil ihtiyaçlarını tedarik etti. Türk Kızılayı işbirliğiyle kurulan "Kuveyt Türk Kardeşlik Köyü"nde yaklaşık 100 aile barındırıldı.

* Geçtiğimiz ay açılışı yapılan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi binası yapımını, faizsiz bankacılık alanında yapılan çalışmaların genişletilmesi için 6 Milyon TL tutar ile destekledik.

* Kuveyt Türk olarak başbakanlık tarafından başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na sağduyunun, birlik ve beraberliğin her zaman destekçisi olmak adına 1 milyon TL bağışta bulunduk.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • St.Anger19 Kasım 2016 12:54

    Bankasya nin sistem dışına çıkmasıyla katılım bankaciligi 2016 da büyümedi evet doğru söylüyorsunuz. Ayrıca sizin buyumenizdeki faktörlerden biri de bankasya dan çıkan mevduatlar ve bankasya yla calisamayan/çalıştırılamayan kredi müşterileridir. Ayrıca bu süreçte bütün istihbarat çalışmaları yapılmış ve şubelerin tasfiye aşamasında görevlendirilmiş personele bile kapılarınızı kapatıyorsunuz ya bu vicdansizliginizin hesabını vermeniz niyetiyle sizin nezdinizde tüm katılım bankalarının üst yönetimini allaha havale ediyorum. Yazık bu insanlara yapılan zulme. İşsiz kaldığımız yetmediği gibi mesleğimizi yapmamıza da engel oluyorsunuz.