BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya için şok öneri!----

Bank Asya için şok öneri!

Bank Asya için şok öneri!
13 Şubat 2015 - 10:00 www.finansgundem.com

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Bank Asya ile ilgili hakkında çıkan iddialara şok bir yanıt verdi

Zaman Gazetesi Ekonomi Şefi Turhan Bozkurt'tan Abdulkadir Konukoğlu ve Mehmet Torun hakkında yazdığı, "Konukoğlu ve Torun’un maksadı ne?" yazısına cevap geldi.

İşte Star Gazetesi'nde yer alan o haber:

Zaman gazetesi, Bank Asya’nın yönetiminin TMSF’ye geçmesinde Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Torun’u hedef gösterdi. Gazetenin “Her ortak evrakını temin edip teslim ederken yüzde 5.58 gibi yüksek bir imtiyazlı hisseye sahip Abdulkadir Konukoğlu niye oralı olmaz” diye yazdığı haberdeki iddiaların hepsinin asılsız olduğunu söyleyen Abdulkadir Konukoğlu “Cenabı Hak iyisini eyler. Allah bildiği gibi yapsın” dedi.

DESTEK OLMAM İMA EDİLİYOR
 
Konukoğlu “Özellikle benim üzerime neden bu kadar gelindiğini anlamıyorum. Destek istiyor olabilirler ki bunu ima edenler de oldu. Açıktan bir telefon almadım ama destek yapmam konusunda ima eden çevreler var” yanıtını verdi. “Kanuna karşı çıkamam” diyen Abdulkadir Konukoğlu, şunları söyledi: “Yıllardır bankanın ne genel kurul toplantısına ne de sermaye artırımına gitmedim. Ben o katılım bankasına finans şirketiyken ortak oldum. Normal şartlarda bankacılığa karşı bir yapım var. Cemaat’le hiçbir ilgim yok.”
 
60 ORTAK BİLGİ VERMEDİ

 
BDDK yetkileri dün itibariyle 123 imtiyazlı ortağın bilgilerinin kendilerine ulaştığını 60 ortağın ise bilgilerini vermediğini söyledi. Abdulkadir Konukoğlu: “Benim gibi birçok kişi var, kimse vermiyor ben neden vereyim? Sanki bankanın batmasının bütün suçlusu biziz. Bir şey bulamadılar, şimdi böyle saldırıyorlar. Ben ne genel kurulu ne de sermaye artırımına gitmiyorum. Alakam yok bu banka ile. Zaten belli bir süre bu evrakları vermediğinde imtiyazlı hissen düşüyor. Düşsün hiç önemli değil. Hazineye gitsin, devredebilirim de hiç mühim değil. Maksat devletin huzuru.”
 
KREDİ BİLE ÇEKMEDİM

 
Konukoğlu, bankada yüzde 5.58 gibi yüksek hissesi olduğu yönündeki iddiayı da yalanlıyor. Konukoğlu “O bankada yüzde 2.5 yani 20 bin 88 hissem var. Bakıyorum yüzde 5 yazıyorlar. Bu mümkün değil. Çünkü hiçbir sermaye artırımına katılmıyorum. Hatta son yapılan sermaye artırımı toplantısına da gitmedim. Hatta bankayla hiçbir ticari ilişkim olmadı. Kredi bile çekmedim. Özellikle o bankayla çalışmıyorum” dedi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serpil çakmak13 Şubat 2015 18:04

    Konukoğlu çok uzun yıllardır genel kurula gelmediğini söylüyor ama ben onu 3-4 yıl önce genel kurulda gördüm.

  • bankacı13 Şubat 2015 16:57

    Konukoğlu bu banka finans kuruluşu iken ortak oldum. Ben faizsiz sisteme inanıyorum, banka olunca soğudum bu bankadan diyor. Halbuki sadece adı değişti faaliyet konusu yine faizsiz bankacılık esasına dayanıyor. Bir ortağın bunu bilmesi lazım. Benim faizle işim olmaz diyor. Asya bank faizli bir banka değil ki. Böyle ortakların zaten ortak olması hata. Katılım bankaları birliği neden bir açıklama yapmaz ki.

  • mustafa13 Şubat 2015 15:26

    Ortak olunan bankadan öz kaynağın % 25'ine kadar kredi çekilebilir. Bu bankanın ortaklık yapısı hiç bir bankada yoktu. muhatap kim? kim yönetiyor bankayı? bankaya bişi olsa kimden sorulacak belli değildi.

  • musa13 Şubat 2015 15:00

    Ortak olduğun bankadan istesen de kredi çekemezsin bu bir. ikincisi senin belgelerini verme yükümlülüğün cemaate karşı değil devlete karşıdır. bu iki. birileri sana bunu yapma diyorsa onları açıkla bu da üç.