BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalyoz'da kritik duruşma başladı!----

Balyoz'da kritik duruşma başladı!

Balyoz'da kritik duruşma başladı!
15 Temmuz 2013 - 10:07 www.finansgundem.com

361 sanıklı Balyoz Davası’nın temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde başladı

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller H. İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşması başladı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul başkanlığındaki heyette üyeler, Fikriye Şentürk, Hamza Yaman, Ahmet Toker ve Abdurrahman Kavun yer alıyor. Savunma makamında, Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Altınyüzük bulunuyor.
Duruşmaya ilişkin kuralları hatırlatan Başkan Ekrem Ertuğrul, duruşmaların sabah 09.00'da başlayıp12.00'de ara verileceğini, 13.30'da tekrar başlayacak duruşmaların pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde kesintisiz devam ettirileceğini söyledi.
Duruşmanın aleni olduğunu ve herkes tarafından izlenebileceğini kaydeden Ertuğrul, salona öncelikle sanık müdafileri, yakınları ve basın mensuplarının alınacağını ifade etti.
İlgili yasa gereği Yargıtay'daki temyiz duruşmalarında sanıkların bulunamayacağını hatırlatan Ertuğrul, savunmaların, duruşmalı temyiz incelemesi talebinde bulunan avukatların alfabetik sıralamasına göre yapılacağını bildirdi.
Avukatların yalnızca duruşmalı temyiz istediği sanıklar açısından savunma yapması gerektiğini vurgulayan Ertuğrul, savunma sırasının değiştirilmesi taleplerinin dikkate alınmayacağını belirtti. Ertuğrul, Yargıtay'daki temyiz incelemesine ilişkin davanın ilgili yasalar uyarınca kendine özgü olduğunu ifade ederek, duruşma düzenini bozanlara karşı gerekenin yapılacağı uyarısında da bulundu.
Duruşmada, tetkik hakiminin hazırladığı rapor okunduktan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesinin okunmasına geçildi.
Yargıtay’daki temyiz duruşması için güvenlik önlemleri artırıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin hazır bekletildiği Yargıtay binasının girişinde TOMA’lar da bulunuyor. İsimleri kontrol edilerek Yargıtay’a giriş yapan sanık avukatları ve gazetecilere barkotlu kartlar verildi ve kontrolden geçerek duruşma salonuna alındılar. Duruşma izdiham nedeniyle 09.00’da başlaması gerekirken, yarım saat gecikmeli olarak başladı. Duruşma için adli tatil süresince mahkeme çalışacak. Sanık avukatları yerel mahkemenin kararına ilişkin savunma yapacak.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 361 sanıktan, 256 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını, 67 sanık hakkındaki mahkumiyet kararlarının bozulmasını, 2 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının düzelterek onanmasını, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanmasını, 1 sanık hakkındaki beraat kararının ise bozulmasını istemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)