BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalıkesir’de 11 ton 318 kilogram atık ilaç imha edildi----

Balıkesir’de 11 ton 318 kilogram atık ilaç imha edildi

Balıkesir’de 11 ton 318 kilogram atık ilaç imha edildi
09 Temmuz 2021 - 13:39 www.finansgundem.com

Balıkesir Belediyesi gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmek ve çevreye zarar vermeden imha edilebilmesi amacıyla başlatılan ‘Atık İlaçların Toplanması Projesi’ kapsamında 2021 yılının ilk 6 ayında 11 ton 318 kilogram atık ilaç toplayarak imha etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından süresi geçen, kullanılmayan ilaçların evsel atıkların içine atılması veya kanalizasyon sistemine dökülerek insan ve çevre sağlığı açısından geri dönülemez zararlara neden olmasının önüne geçmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek olarak Atık İlaçların Toplanması Projesi’ni devam ettiriyor.

Balıkesir Eczacı Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifinin de (ÇEKOOP) yer aldığı proje doğrultusunda, 20 ilçe 456 eczanede atık ilaç toplama kutuları bulunuyor. Evlerde kullanılmayan ve süresi geçen ilaçlar, vatandaşlar tarafından eczanelerdeki toplama noktalarına getirilerek biriktiriliyor. Toplanan atık ilaçlar, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen toplama merkezinde geçici olarak depolanarak yok edilmek üzere yetkili firmalara gönderiliyor.

AMAÇ TÜKETİCİLERİN BİLİNÇLENMESİ

Çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Projeyle; atık ilaçların mutfak ve banyo çöpleri ile karıştırılmaması, evsel atıklardan ayrıştırılması, ilaçların yasal mevzuata uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca il genelinde bulunan hastane ve sağlık kuruluşlarından da tıbbi atık toplama işlemleri sürüyor.

Entegre Katı Atık Depolama Sahası’nda bulunan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine taşınan tıbbi atıklar, sağlıklı bir şekilde imha ediliyor. korona virüs ile mücadelede sürecinde de tıbbi atık yönetimi faaliyetlerini etkin bir şekilde devam ettiren ekipler, atıklardan kaynaklanabilecek olası risklerin önüne geçmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Tıbbi atık sterilizasyon faaliyetlerinin daha iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla geçtiğimiz Mart ayında Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine, 1250 kg/saat kapasiteli tıbbi atık sterilizasyon cihazı kurularak, tesisin kapasitesi 10 kat artırıldı” dedi

'Yerli ilaç, ithal ilaçtan yaklaşık 6 kat daha ucuza geliyor'

Dev ilaç şirketine 230 milyon dolarlık ceza

İki hastane arası dronla ilaç taşıyacaklar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)