BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalık fiyatlarına 'poyraz' etkisi----

Balık fiyatlarına 'poyraz' etkisi

Balık fiyatlarına 'poyraz' etkisi
29 Kasım 2022 - 11:56 www.finansgundem.com

Tekirdağ'da balıkçılar poyraz nedeniyle açılamayınca balık fiyatları arttı

Tekirdağ'da balıkçılar poyraz nedeniyle 3 gündür denize açılamayınca balık fiyatları arttı.Kent merkezindeki tezgahlarda istavritin kilogramı 100, sarıkanat 120, mezgit 150, barbun 200 liraya yükseldi.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, lodostan sonra poyrazın da balıkçıları olumsuz etkilediğini söyledi.

Balıkçıların bir süredir hava şartlarından dolayı denize çıkamadığını belirten Pehlivanoğlu, "Geçen hafta çok sert lodos vardı. Lodos bitti, bir gün denize çıkabildi balıkçılar. Ardından poyraz etkili oldu. Balıkçılar mecburen limanda bekliyor. Denize açılamamaları ister istemez balık fiyatlarına yansıdı. Bütün çeşitlerde bir miktar fiyat artışı oldu ama bu durum geçici. Havanın normale dönmesiyle balıkçılar denize açılacak ve fiyatlar eski haline inecektir." dedi.

Balıkçı Şükrü Ozan Dedeler de hava şartlarının avcılığı ve balık fiyatlarını etkilediğini dile getirdi.

Palamut avcılığının neredeyse sona geldiğini anlatan Dedeler, "Palamudun ardından vatandaşlarımızın tercihi çinekop. Bu aralar denizlerde çinekop bol miktarda avlanıyor. Marmara'da karides avcılığı başladı, ondan sonra mezgit ve istavrit avcılığı olur. Bu yıl geçen seneye göre güzel balıkçılık yaptık." diye konuştu.

Sağanak ve fırtına balık fiyatlarını vurdu

 

Bakan Kirişci'den alabalık ve midye yetiştiricilerine iyi haber

 

Patlayıcıyla balık avına rekor ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)