BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Balığı zehirleyerek avlıyorlar"----

"Balığı zehirleyerek avlıyorlar"

Balığı zehirleyerek avlıyorlar
05 Ekim 2014 - 16:58 www.finansgundem.com

İzmir'de kaçak avcıların çeşitli ot ve kimyasal karışımla balığı zehirleyerek avladıkları iddia edildi

zmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı, kaçak avcıların çeşitli ot ve kimyasal karışımla balığı zehirleyerek avladıklarını ileri sürdü.

Yapıcı, "Çeşitli ot ve ilaçla karıştırılan hamsi ve sardalye denize, özellikle de balıkların bulundukları kayalık alanlara bırakılıyor. Sadece balıklar değil, bu yemi yiyen her canlı ölüyor. Kaçak avcılar, bu yemleri yiyerek baygın halde su yüzüne vuran balıkları topluyor. Resmen katliam yapıyorlar" ifadelerini kullandı.



Kaçak avcıların uyguladığı yöntemlerin, deniz canlılarına ve gelirini balıkçılıkla sağlayan esnafa büyük zarar verdiğini ifade eden Yapıcı, bu yöntemle balık avlayan bir teknenin, normal şartlarda 10 küçük teknenin 10 günde yakalayabileceği bağılı birkaç saatte tuttuğu bilgisini verdi.

Yapıcı, konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü'nün ekiplerinin çalışma yürüttüğünü ve bu yöntemi kullanan kişilere para cezası uyguladığını, fakat para cezasının yanında daha ağır yaptırımlar getirilmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, "Kullandıkları yem zehirdir, zararlıdır diyoruz. Laboratuvarda incelenmesi gerek" ifadesini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)