BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBali'den CHP hisselerinin Hazine’ye devri ile ilgili açıklama ----

Bali'den CHP hisselerinin Hazine’ye devri ile ilgili açıklama

Bali'den CHP hisselerinin Hazine’ye devri ile ilgili açıklama
18 Şubat 2020 - 15:35 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Bali, CHP hisselerinin Hazine’ye devri konusundaki bir soruya, “ Orijinal bir konu değil, çoğunluk hisseleri Munzam Vakfı’nda, karar alma mekanizmalarında bir değişiklik yok. Biz işimizle alakalıyız” dedi.

FINANSGUNDEM.COM

İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devrine yönelik yürütülen çalışmayla ilgili haberin ardından siyaset kulvarı ve bankacılık dünyasında çok konuşulan, son günlerin gündem maddesi haline gelen flaş gelişme, bugün İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katıldığı bir basın toplantısına damgasını vurdu.

“ÇOĞUNLUK HİSSESİ MUNZAM VAKFI’NIN, BİZ İŞİMİZLE ALAKALIYIZ”

Koç Üniversitesi İş Bankası Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tanıtımı amacıyla, İş Kuleleri’nde düzenlenen toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankadaki CHP’nin temsil ettiği Atatürk hisselerinin devri konusundaki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Toplantının amacı başka ama bu soruya yanıt vermemek de başka anlamlara gelebilir. Soruya İş Bankası’ndaki CHP hisseleri diye başladınız. Doğru soru sorduğunuz için teşekkürler çünkü, İş Bankası’nın yüzde 40’ı, 25 bin çalışanı, emeklisi, dul ve yetimlerinin üye olduğu Munzam Vakfı’nın. Çoğunluk hisseleri Munzam Vakfı’nda. Dolayısıyla karar alma mekanizmalarında bir değişiklik yok. Tartışma konusu olan kısım Atatürk hisseleri ilgili kısmıdır. İlk defa olan bir şey değil. Daha önce 1953 yılında ve 1980 darbesinde de partilerin kapatılmasıyla Hazine’ye devri söz konusu oldu. Zannedildiği kadar orijinal bir konu değil. Biz işimizle alakalıyız.”

 

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)