BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakır "kapanma" endişesi ile düştü----

Bakır "kapanma" endişesi ile düştü

Bakır kapanma endişesi ile düştü
02 Ekim 2013 - 10:40 www.finansgundem.com

Bakır, ABD hükümetinin kapanmasından kaynaklanan endişe ile düşüşünü ikinci güne taşıdı

Bakır, ABD hükümetinin kapanmasının ekonomik toparlanmayı yavaşlatacağı ve Çin'in ardından dünyanın en büyük bakır kullanıcısı olan ABD'de talebi azaltacağı endişeleri ile düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.2 düşüşle, Tokyo saati ile 15:01'de ton başına 7,182 dolara indi. Fiyatlar dün 7,147 dolar ile 24 Eylül'den bu yana güniçi bazda en düşük seviyesini gördü. Altı baz metali içeren LME Endeksi dün yüzde 1.5 ile 29 Ağustos'tan bu yana en hızlı kaybını gerçekleştirdi. Bakır bu yıl yüzde 9.4 düştü.
Kongre'nin bütçe anlaşmazlığını çözememesinin ardından ABD hükümetinin son 17 yılda ilk kez kapanması, üç hafta içinde, borç tavanının yükseltilmesine ilişkin tartışmalara zemin hazırladı. ABD bütçesine ilişkin endişeler, ABD, Çin ve Avrupa'da imalat sektöründeki genişlemeleri ve bakır stoklarındaki düşüşü gölgeledi.
Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli traderı Hwang Il Doo, "Yatırımcılar şimdilerde, ABD bütçesine ve borç limitine ilişkin endişelerden dolayı, artan bir şekilde risk alma konusunda isteksizler," dedi ve Çin'de piyasaların bu hafta kapalı olmasından dolayı, fiziki piyasada da talebin baskı altında kalacağına dikkat çekti. Çin'de piyasalar 1-7 Ekim döneminde tatil nedeniyle kapalı.
LME tarafından takip edilen bakır stokları, düşüşünü 19'ncu güne taşıdı ve 533,325 tona inerek Mart ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Stoklar geçen çeyrekte yüzde 19 düşüşle, Mart 2012'den bu yana en hızlı çeyrek dönem düşüşünü gerçekleştirdi.
Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek pound başına 3.2695 dolarda kaldı.
LME'de, aluminyum, çinko, kalay ve kurşun düşerken, nikel yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)