BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakır Fed öncesi düştü----

Bakır Fed öncesi düştü

Bakır Fed öncesi düştü
18 Eylül 2013 - 09:48 www.finansgundem.com

Bakır, Fed'in bugün sona erecek toplantısı öncesi değer kazandı

Bakır, politika yapıcıların aylık varlık alım programını yavaşlatıp yavaşlatmama konusunda karar alacakları iki günlük Fed toplantısı sonuçlanmadan önce değer kazandı.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.3 yükselerek ton başına 7,094.75 dolara kadar çıktıktan sonra, Tokyo saati ile 14:20'de 7,090 dolara geldi. Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek pound başına 3.223 dolarda kaldı.
Analistler, Fed'in aylık varlık alımlarını ne kadar azaltacağı konusunda bölünmüş durumda. Bloomberg News'un düzenlediği ankete katılan 64 ekonomistin 33'ü Fed'in Hazine tahvilleri alımını 5 milyar dolar ya da daha az azaltacağını tahmin ederken, 31 ekonomist 10 milyar dolar ya da daha fazla bir azaltım bekliyor.
Shanghai CIFCO Futures Co. analisti Fang Junfeng, "Yatırımcılar Fed'in varlık alımlarını azaltıp azaltmama niyetine ilişkin duurusu öncesi beklemede," dedi ve "Şanghay piyasasındaki işlemler, dört günlük tatil öncesi, özellikle Fed toplantısı öncesinde, hiç kimsenin risk almak istememesinden dolayı sakin seyretmeli" değerlendirmesinde bulundu.
Çin'de piyasalar yarın dört gün sürecek tatil dolayısıyla kapalı olacak. Aralık vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.2 düşerek ton başına 51,360 yuana (8,390 dolar) geldi.
LME'de, aluminyum, çinko ve kurşun değer kazanırken, nikel ve kalay düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)