BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlıktan zincir market kararı----

Bakanlıktan zincir market kararı

Bakanlıktan zincir market kararı
07 Aralık 2022 - 00:41 www.finansgundem.com

Perakende Ticarette Uygulanacak Kurallar ve İlkelerle ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, 200 şubeden büyük zincir marketler fiyat ve bilgilerini Ticaret Bakanlığı ile paylaşacak

Ticaret Bakanlığı, 200’den fazla şubesi olan zincir marketlere fiyat takibi ve şube bilgilerine yönelik verileri Bakanlıkla paylaşma zorunluluğu getirdi. Bu veriler kamuoyuna da açıklanabilecek.

Ticaret Bakanlığı’nın, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlandı. Değişiklikle yönetmeliğe bir madde daha eklendi.

Eklenen “Veri paylaşımı” başlıklı yeni maddeye göre, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarını satışıyla iştigal eden ve 200’den fazla şubesi olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen bir sisteme aktaracaklar. Bu veriler kurum, kuruluşlarla ve kamuoyuyla paylaşılabilecek. Veri aktarımına yönelik olarak Bakanlık usul ve esasları belirleyecek.

Düzenlemenin amacı maddenin giriş bölümünde, perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikalar geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkan sağlanması olarak belirtildi.

Bakan Muş'tan 'zincir market' açıklaması

 

Perakende zincirinden fırtına uyarısı!

 

Rekabet Kurumu'ndan zincir marketlere ceza yağabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)